Een tuinhuisje zelf bouwen

door | 25 maart 2019

 

Een tuinhuisje zelf bouwen

Een tuinhuisje

Wil je een tuinhuisje zelf bouwen of kopen dan is het nu, het voorjaar, de periode om er een te plaatsen. Wanneer je het nu doet, kun je er de komende zomer volop van genieten.

Weet je nog niet wat je wil hebben en of dat je er een wilt kopen of zelf een bouwen dan moet je daarover eerst goed nadenken.

Wanneer je gaat kijken om een tuinhuisje te kopen, zal je schrikken van de prijs. Ook al koop je een kant en klaar tuinhuisje moet je het thuis op de juiste plaats in de tuin in elkaar zetten. Wanneer je eventueel een tuinhuisje kant en klaar koopt, zal je bij het in elkaar zetten vaak op problemen stuiten.

De bouwtekeningen die bij een kant en klaar tuinhuisje worden bijgeleverd kloppen vaak niet. Ook kunnen er gemakkelijk onderdelen ontbreken. Dat zal je veel kopzorgen kunnen bezorgen. Je moet dan alles zelf uitdokteren en dat is toch niet de opzet wanneer je zoveel geld aan een tuinhuisje besteedt. Een tuinhuisje zelf bouwen is dus de oplossing.

Een tuinhuisje zelf bouwen

inhoud tekst

Om van alle problemen af te zijn, kun je beter zelf een tuinhuisje bouwen. Wanneer je dat nog nooit gedaan hebt, zie je gemakkelijk tegen een dergelijke klus op. Toch is dat niet nodig.

Een tuinhuisje met zitgedeelte

Door gebruik te maken van een goede bouwtekening is het bouwen van een tuinhuisje een fluitje van een cent. Iedereen kan dat.

Door gebruik te maken van een van de bouwtekeningen uit de bouwtekeningen bundel van Fred Schouten kan er niets misgaan. In de bundel staan meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen.

Fred Schouten

Fred SChouten

Fred SChouten

Fred Schouten heeft vele jaren als timmerman gewerkt. Ook is hij een verwoed klusser. Als timmerman kwam hij erachter dat de meeste bouwtekeningen niet voldeden om een werkstuk goed te kunnen maken.

Om dat probleem op te lossen is hij daarom goede bouwtekeningen gaan maken en verzamelen in een bundel. Daar heeft hij levenswerk van gemaakt.

Een goede bouwtekening moet er een zijn waarbij de klusser gemakkelijk een product kan maken zonder dat hij in de problemen komt. Fred Schouten is er daarom van uitgegaan dat alle moeilijke verbindingen op een bouwtekening vergroot worden weergegeven. Ook moet op een goede bouwtekening een materialenlijst staan. De detailtekeningen worden vergroot weergegeven.

Bij het samenstellen van de bundel is hij ervan uitgegaan dat iedereen die en plank kan zagen ook al zijn producten kan maken.

Lidmaatschap

Om gebruik te kunnen maken van alle bouwtekeningen moet je lid worden van Fred Schouten. Je betaalt daarvoor eenmalig een geringe bijdrage en dan kun je alle bouwtekeningen levenslang blijven gebruiken. Het bedrag is zo gering dat je het bij het eerste product dat je maakt al lang terugverdient hebt.

Steigerhout

Steiger houten loungebank

Omdat Fred Schouten erachter kwam dat er de laatste tijd zoveel belangstelling is voor steiger houten producten, heeft hij er een extra gratis bundel aan toegevoegd met alleen maar producten die van steigerhout gemaakt worden.

Ook deze bundel kun je levenslang blijven gebruiken als je lid bent.

Steigerhout is zo populair, omdat het een sterk en robuust materiaal is. Wanneer je bijvoorbeeld steiger houten tuinmeubelen wilt maken, is dat met de bouwtekeningen van Fred Schouten zeer gemakkelijk.

Werkvolgorde

Je zoekt eerst het product uit dat je wilt gaan maken. Daarna ga je de bouwtekening downloaden en afdrukken.

Zodra je de bouwtekening hebt, ga je het materiaal in bijvoorbeeld een bouwmarkt kopen. Als je thuis bent, ga je volgens de bouwtekening de planken op maat zagen.

Bij het in elkaar zetten, word je stap voor stap begeleid. Er kan niets misgaan. Loop je alsnog een keer vast dan kun je de vraag stellen aan Fred Schouten waarop je dan binnen een zeer korte tijd antwoord krijgt, zodat je weer verder kunt.

De bundels

De bundels waarin de bouwtekeningen verzameld zijn worden met een vaste regelmaat voorzien van nieuwe bouwtekeningen.

Fred's bouwtekeningen

Fred’s bouwtekeningen

De bestaande bouwtekeningen worden indien nodig aangepast. Wanneer er vragen komen van klanten dan zullen eventuele onduidelijkheden, die er misschien nog zouden kunnen zijn, verholpen. De bouwtekeningen worden dan aangepast.  Daarom blijven de bouwtekeningenbundels van Fred Schouten zo punctueel.

Een tuinhuisje bouwen doe je dus met een goede bouwtekening van Fred Schouten. Wanneer je eenmaal een product gemaakt hebt, met een van de bouwtekeningen uit een van de bundels van Fred Schouten, is de kans groot dat je alle producten zelf wilt gaan maken.

Je kunt ook bijvoorbeeld ook je bed, slaapkamerkast, speelgoed, loungehoek in de tuin, overkapping, vuurtafel en buitenkeukentje zelf maken. Zo zijn er nog heel veel andere producten waarvoor het hebben van de bundel een uitkomst is.

Bonussen

Software

Software

Wanneer je lid bent van Fred Schouten kun je ook gratis gebruik maken van een CAD -tekenprogramma wat normaal enkele honderden euro’s kost.

Er zit ook een gratis kippengids bij. Tegenwoordig willen veel mensen, wanneer ze een tuin hebben een paar kippen houden. Dat doen ze voor de gezelligheid en het hebben van verse eieren.

levenslange lidmaatschap

Levenslange lidmaatschap

Je krijgt bij je lidmaatschap een pas waarop staat dat je alle bouwtekeningen levenslang kunt blijven gebruiken.