Het maken van een tuintafel

door | 28 maart 2019
Een tuintafel

Een tuintafel

Nu de zomer in aantocht is, wordt het belangrijk dat je lekker buiten kunt zitten als het lekker weer is. Daarvoor heb je niet alleen een fijne bank en stoelen nodig, maar zeker ook een tuintafel. Het maken van een tuintafel is dan een mogelijkheid.

Wanneer je tuintafel aan vervanging toe is, wordt het nu tijd om er een te maken. Door hem zelf te maken kun je hem op de juiste maat maken. Ook zal je veel geld besparen door er een zelf te maken.

Een tuintafel maken kan problemen geven als je niet precies weet wat je wilt hebben. Wanneer je een tuintafel wilt hebben, maar dus niet de juiste maat en soort kunt vinden in een winkel, is het mogelijk er zelf een te maken door uit de voorbeelden van Fred Schouten er een te kiezen.

Je weet ongeveer het model dat je wilt hebben en dan moet je daar een goede bouwtekening bij zoeken.

Het maken van een tuintafel met een goede bouwtekening

inhoud tekst

Wanneer je lid bent van Fred Schoutens bouwtekeningenbundel kun je gebruik maken uit een van de vele bouwtekeningen.

Je betaalt eenmaal een klein bedrag en dan kun je gebruik maken van de bouwtekeningenbundel van Fred Schouten. In de bundel staan meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen.

Fred Schouten

Bouwtekeningen pakket

Bouwtekeningen pakket

Fred heeft vele jaren als timmerman gewerkt en was daarnaast een verwoed klusser.

Omdat hij al snel in de praktijk zag dat de bouwtekeningen bijna nooit goed waren, is hij toen begonnen om zelf een bouwtekeningen pakket samen te stellen. Daar heeft hij zijn levenswerk van gemaakt. De bouwtekeningen van Fred Schouten zijn allemaal zeer gedetailleerd weergegeven.

Het bouwtekeningenpakket is zeer uitgebreid. In de bundel staan meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen.

Je kunt het zo gek niet bedenken maar een bouwtekeningen staat wel in de bundel. Je kunt elk project van je dromen maken.

Omdat Fred Schouten erachter is gekomen dat tegenwoordig veel producten van steigerhout worden gemaakt heeft hij er extra gratis bundel aan toegevoegd. Hierin staan alleen maar bouwtekeningen in van steiger houten producten.

De bouwtekeningen

Een tuintafel

Het product van Fred Schouten is een betrouwbaar product. Je krijgt toegang tot het hele pakket en handleidingen van de bouwtekeningen. Verder ontvang je ook toegang tot het speciale ledengedeelte van dit pakket. Je raakt dan nooit meer een bouwtekening kwijt. Handig toch?

Bouwtekeningen downloaden van het pakket van Fred Schouten was nog nóóit zo makkelijk.

Als je voor je eerste project een tuintafel gaat maken, zul je zien hoe eenvoudig dat is met een bouwtekening van Fred Schouten.

Stop met het zoeken naar bouwtekeningen die vaak niet eens compleet zijn, ga aan de slag met het pakket van Fred Schouten waarbij je nergens meer naar om hoeft te kijken.

Er zijn tegenwoordig veel gepensioneerden die de bouwtekeningen gebruiken om producten te maken die ze dan verkopen. Mensen die wat willen bijverdienen en graag klussen hebben zo de hobby van hun leven gevonden.

Een tuintafel maken met een bouwtekening van Fred Schouten

Loungeset van steigerhout

Loungeset van steigerhout

Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest voor het maken een tuintafel. De keus is zeer groot, maar als je vooraf al weet wat je wilt hebben kun je dat gemakkelijk in het pakket vinden.

Er staan vele soorten tuintafels in het bouwtekeningen pakket. Ook de keuze van de houtsoort is belangrijk, omdat je daar je hele tuin set op kunt/moet aanpassen.

Je zal zeker meer meubels willen maken, omdat je aan het maken van de tuintafel zelf al veel plezier hebt beleefd. Wanneer je de tuintafel van bijvoorbeeld steigerhout maakt, wil je de rest ook van steigerhout hebben.

Steigerhout is robuust en vooral ook zeer sterk. Je hoeft het niet te schilderen en met lekkere kussens kunnen de stoelen en loungebak heerlijk zitten.

Vrienden en kennissen zullen je complimenten geven voor het maken van de tuintafel.

Dat zal je stimuleren om door te gaan met klussen.

Zorg daarom dat je gebruik kunt maken van het bouwtekeningenpakket van Fred Schouten.

Een tuintafel maken van steigerhout

Steigerhouten meubelen

Steigerhouten tuintafel

Omdat tegenwoordig steigerhout erg populair is, worden er veel meubels voor binnen en buiten van steigerhout gemaakt.

Er worden tegenwoordig bijvoorbeeld bedden, slaapkamerkasten, maar ook buitenmeubelen van steigerhout gemaakt.

Steigerhout is robuust en heeft weinig onderhoud nodig. Wanneer je het beitst is er een prachtig meubelstuk van te maken.

Fred Schouten heeft aan het bouwpakket een aparte bundel toegevoegd met alleen maar bouwtekeningen van producten, die van steigerhout worden gemaakt.

Zo wordt ook een tuintafel maken van steigerhout een fluitje van een cent.

Werkwijze voor het maken van een tuintafel

Als je lid bent, kun je gebruik maken van de bouwtekeningen van Fred Schouten. Je zoekt een bouwtekening uit om de tuintafel te maken.

Omdat er zo veel verschillende bouwtekeningen in het pakket staan, zou je kunnen denken dat een keus maken moeilijk is. Maar dat is niet het geval. Ze staan overzichtelijk gerangschikt, zodat het uitkiezen vrij eenvoudig is.

Wanneer je een tuintafel wilt maken, zodat je ’s avonds langer kunt blijven buiten zitten in het loungegedeelte, kun je een tafel maken waarin je een vuurhaard kunt plaatsen.

Een vuurhaard heeft het voordeel dat het naar alle zijden de warmte uitstraalt. Zo kun je dus buiten genieten ondanks dat het ’s avonds wat koeler wordt in de zomermaanden.

Ook kun je op een vuurhaard barbecueën als je de juiste onderdelen erbij hebt gekocht.

Aan het werk

Een steigerhouten stoel

Zodra je de tafel gevonden hebt, kun je de bouwtekening uitdraaien. Daarna kun je direct aan de slag.

Fred is er bij het maken van de bouwtekeningen van uitgegaan dat iedereen die een plank kan zagen zijn producten kan maken.

Op iedere bouwtekening staat een materialenlijst. Je kunt dus de materialen thuis laten brengen, maar ook zelf in een bouwmarkt gaan halen. Zelf halen is goedkoper dan wanneer je de spullen laat thuisbrengen.

Als je de materialen binnen hebt, ga je alles op maat zagen. Wanneer dat weer klaar is, kun je de tafel in elkaar geen zetten.

Op de bouwtekening staat elke moeilijke verbinding uitgewerkt, vergroot, weergegeven. Tijdens het in elkaar zetten word je stap voor stap begeleid.

Wanneer je misschien een probleem hebt, kun je de vraag voorleggen aan Fred Schouten. Hij zal je dan spoedig van een antwoord voorzien. Zodra je het antwoord ontvangen hebt, kun je weer doorgaan met je werk. Hij zal ook, indien nodig, zijn bouwtekening aanpassen.

Op deze manier heb je dus een bouwtekeningen pakket die “up to date” blijft.

Ook worden er steeds nieuwe bouwtekeningen aan het pakket toegevoegd die je ook kunt gebruiken als je lid bent.

Gratis bonussen

Fred Schouten heeft aan het pakket een aantal gratis bonussen toegevoegd.

Op de eerste plaats is er de bundel met alleen maar bouwtekeningen van steiger

meubelgids steigerhout

meubelgids steigerhout

houten producten.

 

Het houden van kippen

Het houden van kippen

Ook heeft hij er een kippengids aan toegevoegd, omdat hij weet dat veel mensen met een tuin graag een paar kippen willen hebben. Je kunt lezen hoe je kippen moet verzorgen en wat voor ruimte ze moeten hebben.

 

Software

Software

Er is ook een CAD-tekenprogramma aan toegevoegd. Normaal kost zo’n tekenprogramma enkele honderden euro’s, maar hierbij kun je het gratis gebruiken.

levenslange lidmaatschap

Levenslange lidmaatschap

Tenslotte krijg je een lidmaatschapspas. Hierdoor kun je alle bouwtekeningen van Fred Schouten levenslang blijven gebruiken.

 

Iedere klusser zou dit bouwtekeningenpakket in zijn bezit moeten hebben.