Een tuinhuis op maat zelf bouwen

door | 5 juli 2023
Tuinhuis

Nu de zomer is aangebroken en je graag in de tuin bent , merk je pas hoe fijn het zou zijn om een tuinhuis te hebben met een overkapping.

Het is niet moeilijk om een kant en klaar tuinhuis te kopen, maar als je er graag een wil hebben, die aan een bepaalde maat moet voldoen, valt dat vaak niet mee.

Ook al heb je er een gevonden, die qua grootte voldoet, dan zul je schrikken van de prijs. Het is daarom verstandiger om er zelf een te bouwen.

Het leuke van het zelf bouwen van een tuinhuis met overkapping, met een goede bouwtekening is dat je snel resultaat hebt. Je hebt er dan een, zoals je wilt hebben en dat voor een klein bedrag.

Natuurlijk is een goede planning noodzakelijk, maar als je eenmaal gaat beginnen, zul je zien dat je snel resultaat hebt.

Wil je snel aan de slag? Dan kun je op deze link klikken!

Aan welke regels moet je je houden ?

inhoud tekst

Tuinhuis met overkapping

Op de eerste plaatst moet je nagaan waar het tuinhuis met overkapping in je tuin komt te staan. Het moet een plaats zijn waar je lekker uit de wind en zon kunt zitten onder de overkapping.

Wanneer je de plaats weet, dan moet je de maten opmeten van het tuinhuis met overkapping.

Ga eerst na of je voor het bouwen van een tuinhuis gebonden bent aan bepaalde regels. Dat verschilt per gemeente. Je kunt het beter vooraf nagaan, dan dat je achteraf moeilijkheden krijgt.

Voordat je de maat wil opmeten, moet je eerst nagaan wat je allemaal in het tuinhuis wil opslaan en hoeveel stoelen en dergelijke je onder het afdak wil plaatsen.

Wil je een tuinhuis hebben waarvan je ook gebruik wil maken om bijvoorbeeld te schilderen, dan moet het er een worden van een grotere omvang.

Voordat je je tuinhuis kunt gaan bouwen zijn er eerst meerdere handelingen nodig.

Je moet een goede fundering maken om te zorgen dat je je tuinhuis met overkapping stevig kunt plaatsen. De fundering moet goed waterpas worden aangebracht. Na het storten is het belangrijk dat je het beton eerst goed laat uitharden.

Overkapping met zithoek

Een bouwtekening

Je moet ervoor zorgen dat je een goede bouwtekening hebt, die aan alle eisen voldoet.

Wat zijn de eisen, die aan een goede bouwtekening gesteld moeten worden.

Op een goede bouwtekening moeten alle maten duidelijk staan weergegeven. Ook de moeilijke verbindingen moeten vergroot worden weergegeven en wat zeker niet mag ontbreken is de materialenlijst.

Je kunt op internet kijken voor een bouwtekening. Er staan er genoeg op. Ik raad je aan deze NOOIT te gebruiken. Ze voldoen vaak niet aan de gestelde eisen.

De bouwtekeningen van Fred Schouten

Fred Schouten
Fred Schouten

Wil je zeker weten dat je een goede bouwtekening hebt, dan moet je die van Fred Schouten gebruiken.

Fred Schouten, die vele jaren als timmerman heeft gewerkt en daarnaast een verwoed klusser was, werkte dagelijks met bouwtekeningen.

Hij kwam dagelijks bouwtekeningen tegen, die niet aan de gestelde eisen voldeden.

Op een bepaald moment kon hij daar niet meer tegen. Hij is toen zelf bouwtekeningen gaan maken en verzamelen die wel aan de gestelde eisen voldoen.

De bundel bouwtekeningen van Fred Schouten bestaat inmiddels uit meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het product dat je wil maken staat in de bundel.

Het gebruik van de bouwtekeningen van Fred Schouten

Bouwtekeningen bundel van Fred Schouten

Om alle bouwtekeningen levenslang te kunnen blijven gebruiken, vraagt Fred eenmalig een klein bedrag voor het lidmaatschap.

Ook de nieuwe bouwtekeningen, die nog regelmatig worden toegevoegd, kun je, als je lid bent, levenslang blijven gebruiken.

Steigerhouten producten

Fred heeft nog niet zo lang geleden er een nieuwe bundel aan toegevoegd. In die bundel staan alleen maar bouwtekeningen die van steigerhout worden gemaakt.

Steigerhout wordt momenteel veel gebruikt. Het is een sterk product dat levenslang meegaat. Het hoeft ook niet geschilderd te word en wordt onder andere veel voor buitenproducten gebruikt, maar ook voor slaapkamerkasten, bedden enz.

Gratis bonussen

Bij het lidmaatschap krijg je ook een aantal gratis bonussen waarvan de waarde meer waarde heeft, dan de kosten voor het lidmaatschap.

Bij het samenstellen van de bouwtekeningenbundels is Fred Schouten ervan uitgegaan dat iedereen, die een plank kan zagen, zijn producten kan maken.

Werkwijze om een product te maken als je lid bent

Een mooi tuinhuis met overkapping

Als je eenmaal lid bent en je wilt een product gaan maken, dan kun je je bouwtekening daarvan gaan uitzoeken in de bundel.

Ondanks de grote hoeveelheid bouwtekeningen kun je jouw product gemakkelijk vinden. Ze staan zeer goed gerangschikt in de bundel.

Als je de bouwtekening voor je product gevonden hebt, kun je hem downloaden. Na het downloaden kun je hem printen.

Omdat op de bouwtekening de materialenlijst staat, kun je naar de bouwmarkt om je materialen te gaan kopen.

Zodra je alle materialen thuis hebt, kun je de planken op maat gaan zagen.

Als alles op maat is gezaagd, kun je je product in elkaar gaan zetten. Er wordt precies uitgelegd wat je moet doen.

Wil je snel beginnen met de goede bouwtekeningen van Fred Schouten? Klik dan op deze link.