Een buitenkeuken laten maken of ga je het zelf doen?

door | 18 september 2023

Wanneer je in je tuin een overdekte zithoek hebt, is dat een ideale plaats om er tijdens de zomer heerlijk met vrienden en kennissen te zitten. Het is vooral een leuke plaats om er te barbequeën. Wanneer je dat regelmatig doet, dan moet je daarvoor wel de juiste spullen hebben.

Een buitenkeuken

Daarvoor is het gewenst dat je een buitenkeuken hebt, waarin je ook een koelkast kunt plaatsen. Wanneer je de zitplaats tegen het tuinhuis hebt geplaatst, dan is het verstandig ook daar een buitenkeuken tegenaan te plaatsen, waarin je een koelkast hebt geplaatst. Tijdens de wintermaanden kun je de koelkast in het tuinhuis zetten.

Wanneer je snel aan de slag wil om je buitenkeuken zelf te maken, kun je op deze link klikken!

De aanschaf van een buitenkeuken

inhoud tekst

Wanneer je een buitenkeuken wil hebben, dan is het belangrijk dat je eerst nagaat wat voor soort je wil hebben.

Een buitenkeuken met water toe- en afvoer mag daarbij niet ontbreken. Ook de elektriciteit aansluiting moet goed worden aangelegd. Omdat het nogal wat voorbereidingen met zich meebrengt, is het belangrijk dat je eerst een goede planning maakt.

Heb je de water toe- en afvoer aangebracht en ook de elektriciteit voorziening, dan kun je gaan kijken wat voor een buitenkeuken je wil hebben.

Een buitenkeuken

De keuze van het materiaal voor de buitenkeuken

Zodra je weet wat voor een buitenkeuken je wil hebben, doe je er verstandig aan om eerst meerdere showrooms te bezoeken om eventueel weer nieuwe ideeën op te doen. Soms zie je dingen waaraan je niet gedacht hebt.

Voor een buitenkeuken is het verstandig er een van steigerhout te nemen. Steigerhout is een robuust en zeer sterk materiaal dat levenslang meegaat. Dat is zeker het geval als het droog staat. Omdat je de buitenkeuken onder de overkapping plaatst, tegen het tuinhuis, zal hij dus zeer lang meegaan. Steigerhout heeft ook het voordeel dat het niet geschilderd hoeft te worden.

Buitenkeuken met barbecue
Buitenkeuken met barbecue

Je buitenkeuken laten bouwen en kosten

Op de eerste plaats is het belangrijk dat, als je een buitenkeuken wil laten bouwen dat je eerst meerdere offertes opvraagt. De werkzaamheden, die door een vakman worden gedaan, zijn zeker niet goedkoop. Wanneer je de offertes ontvangen hebt, zul je waarschijnlijk verschrikken van de kosten. Je gaat dan zeker kijken of er een andere oplossing is. En die is er!

Je kunt besluiten om je buitenkeuken zelf te bouwen. Ondanks dat je zelf nog maar weinig zelf hebt geklust, wil je hem toch zelf bouwen. Daarbij is dan wel de vraag: “hoe ga je dat aanpakken?”

Je kunt voor een fractie van het bedrag dat je via de offertes ontvangen hebt de buitenkeuken zelf bouwen.

Wat heb je nodig voor het bouwen van je buitenkeuken?

Het belangrijkste is dat je zorgt voor een goede bouwtekening. Nu kun je kijken op internet of je een bouwtekening kunt vinden. Er staan genoeg bouwtekeningen van buitenkeukens op, maar ik raad je aan deze nooit te gebruiken.

De meeste bouwtekeningen en plannen, die je op internet vindt, zijn waardeloos. De meeste bouwtekeningen die je online vindt, zijn incompleet, onduidelijk of missen belangrijke maten.

Er is een methode om het maken van je buitenkeuken voor veel minder geld en veel sneller zelf af te ronden.

De bouwtekeningen bundel

Door gebruik te maken van de bouwtekeningen van Fred Schouten kun je in een handomdraai, zonder gedoe en technische kennis je buitenkeuken zelf maken.

Het uiteindelijke resultaat zal veel mooier zijn dat je vooraf had kunnen bedenken. Het is bevredigend dat je met je handen kunt maken wat je ogen hebben gezien. Dat alles door de juiste bouwtekening te gebruiken.

De bouwtekeningen van Fred Schouten

Een goede bouwtekening moet aan een paar belangrijke voorwaarden voldoen.

Op de eerste plaats moeten alle maten duidelijk en overzichtelijk zijn weergegeven. De moeilijke verbindingen moeten vergroot worden weergegeven en vooral ook de materialenlijst moet op de bouwtekening staan.

Het moet niet zo zijn dat je eerst alles zelf moet gaan uitzoeken wat je voor de buitenkeuken, die je uitgezocht hebt, nodig hebt. Daar gaat veel tijd mee verloren en worden vaak fouten gemaakt.

Fred Schouten

Fred Schouten, die jaren als timmerman heeft gewerkt, kwam dagelijks in aanraking met bouwtekeningen. Veel van de bouwtekeningen voldeden niet aan de eisen. Op een bepaald moment kon hij daar niet meer tegen en is toen zelf begonnen met het maken en verzamelen van goede bouwtekeningen. Daar heeft hij nu zijn levenswerk van gemaakt.

De eerste bouwtekeningen bundel, die hij heeft samengesteld bevat inmiddels al meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen, waaraan er nog steeds nieuwe aan worden toegevoegd. Onlangs heeft hij een extra bouwtekeningen bundel gemaakt van alleen maar producten die van steigerhout worden gemaakt. Veel personen kiezen voor buiten tuinmeubelen en zo ook voor een buitenkeuken voor steigerhout. Ook veel binnen meubelen worden van steigerhout gemaakt.

Steigerhout heeft het voordeel dat het levenslang meegaat. Het is robuust en zeer sterk enhoeft ook niet geschilderd te worden.

Kan iedereen de bouwtekeningen van Fred Schouten gebruiken?

Wanneer je precies weet wat je wil gaan maken, is het belangrijk dat je een goede bouwtekening gebruikt. Daarvoor kun je een bouwtekening van Fred Schouten gebruiken.

De bouwtekening kun je uit de bundel van Fred Schouten halen, als je lid bent. Voor het lidmaatschap vraagt Fred eenmalig een klein bedrag te betalen, waarna je alle bouwtekeningen van Fred Schouten gratis levenslang kunt blijven gebruiken.

Gratis bonussen

Zodra je het eenmalige bedrag hebt betaald, krijg je ook nog gratis een aantal bonussen waarvan de waarde veel hoger is, dan het eenmalige bedrag dat je moet betalen om lid te worden.

Je betaalt dus niet voor één project, maar je betaalt eenmalig voor alle projecten, die je tijdens je leven wil maken. Zodra je de bouwtekening in handen hebt, kun je de materialen in de bouwmarkt gaan kopen en thuis direct op maat gaan zagen.

Fred heeft alle projecten zo gemaakt dat iedereen die een plank kan zagen zijn producten kan maken.

Ondanks dat er zoveel verschillende bouwtekeningen in de bundel staan, heb je jouw product snel gevonden. Er staan altijd van een project meerdere bouwtekeningen in, zodat je de juiste uit kunt kiezen die je wil hebben. De bouwtekeningen zijn keurig gerangschikt in de bundel.

Maak kennis met het levenswerk van Fred Schouten

De bouwtekeningen van Fred Schouten helpen je enorm met het behalen van perfecte klusresultaten. Iedere doe-het-zelver kan ermee werken, zelfs de personen die niet ervaren of handig zijn.

Met de bouwtekeningen van Fred Schouten kun je direct aan de slag vanaf het moment dat je lid bent geworden. Je wordt stap-voor-stap begeleid om je project, in dit geval je buitenkeuken, tot een goed einde te brengen.

bouwtekeningen

Wanneer je je buitenkeuken klaar hebt, zullen je vrienden en kennissen verbaasd zijn dat je zo’n mooie buitenkeuken hebt kunnen maken.

Het bouwtekeningen pakket van Fred Schouten

  • In de eerste bundel zitten meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn. Ook de tweede bundel is zo samengesteld.
  • Bij elke bouwtekening zit een heldere handleiding, zodat je weet hoe het in elkaar zit en hoe jij dit zelf stapsgewijs maakt
  • Elke bouwtekening bevat ook een materiaallijst, zodat je precies weet wat je nodig hebt en hoeveel – dat scheelt je heel veel materiaalkosten
  • Fred’s Bouwtekeningen Pakket is het enige en meest complete bouwtekeningen pakket dat voor doe-het-zelvers en professionals op de markt beschikbaar is.

 Ik weet genoeg Fred, ik wil gebruik maken van de  Bouwtekeningen. Daarom klik ik op deze link!