Een tuinhuis of schuur zelf bouwen of kopen

door | 4 september 2023

Nu de zomer praktisch voorbij is, heb je waarschijnlijk, als je veel tijd in je tuin hebt doorgebracht het gemis van een tuinhuis ervaren. Je kunt een tuinhuis of schuur zelf bouwen of kopen.

Tuinhuis met overkapping

Wanneer je al een overkapping en een vlonder om de stoelen op te plaatsen hebt, kun je al heerlijk in de tuin zitten, maar spullen opbergen is vaak een probleem.

In veel gevallen moet je de tuinstoelen en dergelijke, wanneer het weer omslaat, in de garage of elders in huis plaatsen. Vaak is dat op de zolder wat een heel gesjouw is. Dan begrijp je wel dat het hebben van een tuinhuis of een schuur toch wel een heerlijke oplossing is.

Voordat je een tuinhuis gaat plaatsen

inhoud tekst

Het is verstandig, voordat je een tuinhuis gaat plaatsen dat je je eerst goed gaat oriënteren wat je allemaal moet doen, voordat je een tuinhuis gaat plaatsen.

Je moet gaan kijken wat voor een tuinhuis je wil hebben. Daarbij kijk je niet alleen naar de vorm, maar ook naar de grootte. De grootte is een belangrijke factor voor de kosten.

Als je de prijzen gaat bekijken, zul je schrikken van de bedragen die je voor een tuinhuis of schuur moet betalen. Daarom zou je kunnen overwegen er zelf een te maken.

Ook al heb je nog nooit geklust, ook dan is het mogelijk om er zelf een te maken. Wanneer je het besluit hebt genomen er zelf een te maken, dan moet je zorgen dat je een goede bouwtekeningen hebt.

Met het zelf bouwen van je tuinhuis of schuur bespaar je zeer veel geld.

Freds Bouwtekeningen bundel

Wil je snel aan de slag om een tuinhuis of schuur zelf te bouwen? Klik dan op deze link!

Welke eisen worden gesteld aan een goede bouwtekening?

Om een tuinhuis zelf te maken, moet je een goede bouwtekening hebben. Je zou daarvoor op internet kunnen kijken. Er staan veel bouwtekeningen op internet, maar ik raad je aan deze NOOIT te gebruiken.

Bij een bouwtekening, die je van het internet kunt halen, ontbreken vaak belangrijke zaken, die je nodig hebt bij het maken van een product.

Een goede bouwtekening moet aan bepaalde belangrijke eisen voldoen om ervoor te zorgen dat je gemakkelijk aan het werk kunt gaan.

Op een goede bouwtekeningen moeten op de eerste plaats alle maten overzichtelijk staan weergegeven.

Bij bouwtekeningen, die je van het internet haalt, ontbreken er vaak maten of staan verkeerd aangegeven. Dan moet je zelf gaan uitzoeken hoe het moet en daardoor raak je vaak gefrustreerd, waardoor je de moed om het karwei te klaren opgeeft.

Bij goede bouwtekeningen moeten de moeilijke verbindingen gedetailleerd worden weergegeven.

Ook moeten op goede bouwtekeningen de materialenlijst staan.

Wanneer er geen materialenlijst op staat, zul je eerst alles zelf moeten uitzoeken welke materialen je allemaal nodig hebt. Omdat daarbij vaak fouten worden gemaakt, is dat niet goed. Ook kost het veel tijd om dat allemaal uit te zoeken.

Schuur met een grote overkapping

Hoe kom je aan een goede bouwtekening?

Wanneer je een goede bouwtekening nodig hebt, is het verstandig om lid te worden bij Fred Schouten.

Fred Schouten heeft vele jaren in de praktijk als timmerman gewerkt. Hij kreeg daar dagelijks bouwtekeningen onder ogen, die niet aan de gestelde eisen voldeden. Er was altijd wel wat aan de hand.

Op een bepaald moment kon hij daar niet meer tegen. Toen is hij zelf bouwtekeningen gaan maken en verzamelen, die helemaal in orde zijn.

Inmiddels zijn de bouwtekeningen verzameld in een bouwtekeningen bundel, die meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen bevat. Ook worden er nog steeds nieuwe bouwtekeningen aan toegevoegd.

Een schuurzelf bouwen
Een schuur

Fred Schouten heeft er zijn levenswerk van gemaakt.

Bij het samenstellen van Freds bouwtekeningen is hij ervan uitgegaan dat iedereen al zijn producten kan maken, die in staat zijn om een plank te zagen.

Mag iedereen de bouwtekeningen van Fred Schouten gebruiken?

Je kunt niet zomaar de bouwtekeningen van Fred Schouten gebruiken. Fred vraagt eenmalig een klein geldbedrag voor het lidmaatschap.

Zodra je dat kleine bedrag betaald hebt, kun je alle bouwtekeningen levenslang blijven gebruiken.

Als je lid bent en je hebt een bouwtekening van een tuinhuis nodig, dan kun je in de bouwtekeningen bundel kijken en de juiste uitzoeken. Wanneer je die hebt gevonden kun je hem downloaden en uitdraaien.

Als je de bouwtekening hebt, kun je naar de bouwmarkt gaan om de materialen te kopen.

Zodra je de materialen thuis hebt, kun je de planken op maat zagen. Als ze op maat zijn gezaagd, kun je stap voor stap het tuinhuis in elkaar gaan zetten. Loop je vast, dan kun je om raad vragen bij Fred. Daarop krijg je dan spoedig antwoord, zodat je weer snel verder kunt.

Gratis bonussen

Gratis bonussen

Zodra je je kleine bedrag voor het lidmaatschap betaald hebt, krijg je een aantal gratis bonussen.

Het bedrag voor de bonussen, die je gratis krijgt, is hoger dan het bedrag dat je hebt betaald voor je lidmaatschap.

Hoe ga je te werk voor het plaatsen van je tuinhuis?

Op de eerste plaats is het belangrijk dat je weet waar je je tuinhuis gaat plaatsen. Wanneer er nog niets is gedaan aan de ondergrond, moet je dat eerst in orde maken.

Omdat het naast je overkapping moet worden geplaatst, moet je de ondergrond daarvan eerst in orde maken.

De ondergrond moet goed schoon zijn en helemaal recht. Dat moet je goed controleren met een waterpas. Op de ondergrond moet je een stuk folie plaatsen waarop je de bestrating aanbrengt. Zorg ook voor een goede afschot van de tegels rondom het tuinhuis. De tegels in het tuinhuis moeten goed waterpas worden aangelegd.

Zorg dat je de onderste balklaag goed aan de bestrating vastmaakt. Normaal worden de onderste balklagen met hoeksteunen aan de bestrating vastgemaakt. Dit moet je doen met schroeven en pluggen.

Verblijf bij het zwembad

Daarna kun je het tuinhuis stap voor stap in elkaar gaan zetten. Er wordt duidelijk de werkvolgorde aangegeven.

Wanneer je het tuinhuis in elkaar hebt gezet, zie je dat het resultaat geweldig is.

Je hebt het tuinhuis of schuur, als je het zelf bouwt, voor een fractie van het geldbedrag dat je zou moeten betalen, als je het tuinhuis of schuur zou kopen. Iedereen zal versteld staan van het door jezelf gebouwde tuinhuis of schuur.

Meer klussen nadat je lid bent geworden

Nu je gezien hebt dat het gemakkelijk is om met een bouwtekening van Fred Schouten een tuinhuis of schuur te bouwen, zul je ook andere producten gaan bouwen.

Buitenkeuken

Omdat je graag in de tuin onder de overkapping bij je tuinhuis zit, wil je ook graag een buitenkeuken hebben.

Wanneer je in de bouwtekening bundel van Fred Schouten kijkt, zie je verschillende mogelijkheden.

Heb je je buitenkeuken uitgezocht, dan kun je ook die gemakkelijk gaan maken.

Een nieuwe bouwtekeningen bundel

Fred Schouten

Bij het samenstellen van de bouwtekeningen bundel kwam Fred er achter dat veel producten tegenwoordig van steigerhout gemaakt worden.

Daarom is toen een bouwtekeningen bundel  gaan maken met alleen maar producten die van steigerhout worden gemaakt.

Steigerhout heeft het voordeel dat het erg sterk en robuust is. Het hoeft ook niet geschilderd te worden. Daarom worden veel producten, vooral voor buiten, tegenwoordig van steigerhout gemaakt.

Wanneer je aan de slag wil gaan om je eigen producten te maken, aarzel dan niet en wordt lid om de bouwtekeningen bundel van Fred Schouten te kunnen gebruiken.

Klik op deze link om op de website van Fred Schouten te komen!