Tuinmeubelen kopen of zelf maken?

door | 18 augustus 2023

Omdat je vaak buiten zit, tijdens de zomermaanden, maak je veel gebruik van je tuinstoelen. Op je tuinstoelen moet je wel heerlijk kunnen zitten. Toch worden tuinstoelen, soms na jaren, vervangen.

buiten zithoek
Buiten zithoek

Het is natuurlijk belangrijk dat je niet in de tuinstoelen wegzakt. De mogelijkheid bestaat ook dat je je tuinmeubelen al lang hebt en er op uitgekeken bent. Ben je ze beu of raken ze versleten, dan is het verstandig om je tuinmeubelen te vervangen.

Nu is het vervangen van je tuinmeubelen gemakkelijker gezegd, dan gedaan. De nieuwe tuinmeubelen moeten je tuin weer een nieuw elan geven. Wanneer dat het geval is, dan zul je waarschijnlijk nog vaker in je tuin gaan zitten.

Wat voor soort tuinmeubelen wil je hebben?

inhoud tekst

Voordat je nieuwe tuinmeubelen koopt, is het belangrijk dat je eerst op onderzoek uitgaat. Je moet niet te snel beslissen. De nieuwe tuinmeubelen zullen weer veel jaren gebruikt worden. Wanneer je showrooms bezoekt of op internet kijkt, zul je zien dat er veel verschillende soorten zijn.

Tuinset

Door meerdere soorten tuinmeubelen met elkaar te vergelijken, kun je vaak de juiste keus maken. Voor tuinmeubelen moet je een keus maakt waarbij je zowel op de korte- als lange termijn ervan kunt genieten.

Wanneer je naar de prijs kijkt van houten tuinmeubelen zul je misschien achterover slaan van de prijs, die ervoor gevraagd wordt. Je zou dan kunnen beslissen om geen nieuwe houten tuinmeubelen te kopen, die je zo graag wil hebben, maar ze zelf te gaan maken.

Wil je snel aan de slag om je eigen tuinmeubelen te maken? Klik dan hier!

Het zelf maken van je houten tuinmeubelen

Wanneer je zelf je houten tuinmeubelen wil gaan maken, kun je misschien bang zijn dat het je niet zal lukken, omdat je nog nooit geklust hebt. Ook al is dat het geval hoeft het geen probleem te zijn. Wanneer je besluit zelf je handen uit de mouwen te steken, zul jij het ook, met een goede voorbereiding, kunnen doen.

Omdat je ze zelf wil gaan maken, is hout natuurlijk de aangewezen materiaalsoort. Voor het maken van aluminium of stalen tuinmeubelen heb je speciale gereedschappen nodig. Tegenwoordig wordt er voor buiten tuinmeubelen vaak steigerhout gebruikt.

Steigerhout is robuust, waardoor het levenslang meegaat. Het hoeft ook niet geschilderd te worden en kan tegen weer en wind. Van steigerhout worden tegenwoordig niet alleen buitenmeubelen gemaakt, maar ook bijvoorbeeld bedden en kasten en andere binnen meubelen. Door ze mooi af te werken is steigerhout een mooi product.

Voor het werken met hout heb je een goede schuurmachine, zaagmachine, schroefmachine en boormachine nodig. Wanneer je die gereedschappen hebt, kun je starten met het maken van je tuinmeubelen.

Bed van Steigerhout
Bed van Steigerhout

Een goede bouwtekening is een vereiste voor het maken van je tuinmeubelen

Wanneer je weet welke soort tuinmeubelen je wil hebben, kun je op internet gaan zoeken naar een goede bouwtekening. Er staan genoeg bouwtekeningen op. Toch raad ik je aan om nooit een bouwtekening van internet te gebruiken. De meeste bouwtekeningen, die je van het internet afhaalt, voldoen niet aan de gestelde eisen. Ze zijn vaak waardeloos.

Een goede bouwtekening moet voorzien zijn van alle maten die duidelijk worden weergegeven. De moeilijke verbindingen moeten vergroot worden weergegeven, zodat je duidelijk kunt zien hoe de verbinding in elkaar zit. Een heel belangrijk onderdeel, die op de bouwtekening moet staan is de materialenlijst. Wanneer die namelijk ontbreekt, dan kun je pas aan de slag gaan, nadat je zelf uitgezocht hebt wat je allemaal nodig hebt. Daardoor heb je veel verloren tijd en loop je een groot risico dat je wat vergeet waardoor er ook weer problemen ontstaan.

Wanneer je een goede bouwtekening hebt waarop alles staat weergegeven en waarbij ook wordt aangegeven hoe je jouw product in elkaar, als alles op maat is gezaagd, krijg je prachtige tuinmeubelen.

Door op deze link te klikken, kom je op de website van Fred Schouten

Hoe kom je aan een goede bouwtekening?

Wanneer je een bouwtekening van Fred Schouten gebruikt, dan weet je zeker dat je geen problemen zult hebben tijdens het vervaardigen van je product.

Freds Bouwtekeningen bundel

Fred Schouten, die lang als timmerman voor een baas werkte, kreeg dagelijks bouwtekeningen onder ogen die niet aan de gestelde eisen voldeden. Met het uitzoeken van de juiste maten en dergelijke ging veel tijd verloren. Daar kon hij op een bepaald moment niet meer tegen.

Hij is toen zelf bouwtekeningen gaan maken en verzamelen, die aan de gestelde voldeden. Hij heeft de goede bouwtekeningen verzameld in een bundel, die inmiddels is uitgegroeid tot meer dan 10.000 verschillende. Er worden nog steeds nieuwe aan toegevoegd.

Fred Schouten heeft er inmiddels zijn levenswerk van gemaakt.

Kan iedereen de bouwtekeningen van Fred Schouten gebruiken?

Fred Schouten vraagt eenmalig een kleine bijdrage voor het lidmaatschap. Wanneer je dat betaalt, kun je levenslang alle bouwtekeningen van Fred blijven gebruiken.

Fred Schouten heeft bij het samenstellen van de bundel bouwtekeningen gemerkt dat tegenwoordig ook veel producten, zoals tuinmeubelen, van steigerhout worden gemaakt. Daarom heeft hij naast de reguliere bundel van bouwtekeningen er een extra bundel aan toegevoegd met alleen maar producten die van steigerhout worden gemaakt.

Wanneer je het bedrag voor het lidmaatschap hebt betaald, krijg je ook een aantal GRATIS bonussen.

De bonussen zijn samen veel meer waard, dan het bedrag voor het lidmaatschap.

Gratis bonussen

Hoe ga je te werk als je lid bent?

Ondanks dat er zo veel bouwtekeningen in de bundel zijn samengevoegd, hoef je niet bang te zijn dat je lang hoeft te zoeken. Alle bouwtekeningen staan keurig gerangschikt. Wanneer je naar de tuinmeubelen kijkt, zie je veel verschillende soorten.

Zodra je die tuinmeubelen gevonden hebt, die wil hebben, kun je de bouwtekening ervan downloaden. Wanneer je dat gedaan hebt, kun je hem uitdraaien.

Wanneer je de bouwtekening hebt, kun je ermee naar de bouwmarkt en de nodige materialen gaan kopen. Dat is mogelijk, omdat op alle bouwtekeningen van Fred Schouten, de materialenlijst staat weergegeven.

Lounge meubelen van steigerhout
Lounge meubelen van steigerhout met tuinstoelen

Het verwerken van de materialen

Als je alle planken en dergelijke thuis hebt, kun je de planken op maat gaan zagen. Zodra je dat gedaan heb, kun je je tuinmeubelen in elkaar gaan zetten. Er wordt stap voor stap aangegeven hoe je dat moet doen.

Het kan zijn dat je vastloopt. Dat is geen probleem. Leg je vraag aan Fred per mail voor en je krijgt zeer spoedig een reactie, zodat je weer snel verder kunt gaan met je werkzaamheden.

Wanneer je vrienden, kennissen en familie zien dat je zelf de tuinmeubelen gemaakt hebt, zullen ze verbaasd zijn. De gemaakte tuinmeubelen zien er mooier en steviger uit, dan wanneer je ze gekocht zou hebben.

De kosten zijn nu slechts een fractie van het bedrag, dan wanneer je ze gekocht zou hebben.  

Belangrijke voordelen van het zelf maken van je tuinmeubelen.

Wanneer je er eenmaal aan begint, zul je er veel plezier aan beleven.

Wanneer je zelf je tuinmeubelen wil maken, zul je hout gebruiken, omdat dat het een materiaal is wat je gemakkelijk zelf kunt bewerken.

Voordat je gaat beginnen, moet je eerst de juiste voorbereidingen treffen. Het belangrijkste is dat je een goede bouwtekening gebruikt. Dus één van Fred Schouten.

Lounge meubelen van steigerhout
Lounge meubelen van steigerhout met tuinstoelen

Door de tuinmeubelen zelf te maken, bespaar je veel geld en het is leuk werk om te doen. Wanneer je in de bundel van Fred Schouten kijkt, zie je dat je uit veel verschillende modellen tuinmeubelen kunt kiezen.

Wanneer je de tuinmeubelen met plezier gemaakt hebt, zul je ongetwijfeld een ander product uit de bundel kiezen om zelf weer te maken. Heb je bijvoorbeeld kleinkinderen, dan kun je een mooi speeltoestel maken. Je kunt het zo gek niet bedenken of de bouwtekeningen van het product dat je wil gaan maken staat in de bundel.

Aarzel niet wanneer je nieuwe tuinmeubelen wil hebben en zelf gaat maken. Klik daarvoor op deze link!