Bouw je eigen tuinhuis met overkapping en vlonder

door | 15 augustus 2023

Nu het zomer is, merk je pas hoe heerlijk het is om in de tuin te kunnen vertoeven. Het is daarbij wel belangrijk, als je een tuin hebt dat je, als de zon schijnt en het erg warm is, in de schaduw kunt zitten. Dat is mogelijk, maar dan moet je wel een overkapping hebben.

Tuinhuis met overkapping

Van een overkapping met een vlonder (of stenen vloer) zul je vaak gebruik maken tijdens de warme zomerdagen. Wanneer je daar je tuinstoelen en dergelijke kunt plaatsen op een vlonder, dan zit je niet alleen lekker, maar blijven ook je schoenen schoon. Dat is niet het geval als je een overkapping hebt die op het gras is geplaatst. Op zo’n beschutte plaats in je tuin kun je heerlijk met vrienden en kennissen tijdens de avonden, als het wat koeler wordt blijven kletsen.

Voordat je zo’n beschutte plaats gaat maken, moet je ervoor zorgen dat je tuin gezelligheid uitstraalt. Bij het aanleggen van je tuin moet je eerst een goed plan maken of laten maken door een tuinarchitect. Een vijver is ideaal in je tuin, omdat het gezelligheid uitstraalt. Zonder vijver is je tuin niet compleet. Zorg dat de planten tijdens de zomermaanden bloeien en dat je onder je overkapping kunt genieten van de vlinders, waterjuffers, libellen en dergelijke.  Ook de vogels zullen komen drinken in de vijver.

Het maken van een tuinhuis

inhoud tekst

Wat zeker ook niet mag ontbreken in je tuin is een tuinhuis. Wanneer je aan het tuinhuis de overkapping bouwt met de vlonder, is dat een geweldige plaats om te kunnen genieten en tot rust te komen.

Een buitenkeuken

Je kunt de plaats, waar je tijdens de zomermaanden veel tijd zult doorbrengen, uitbreiden met een buitenkeuken, barbecue, verlichting en verwarming. Door in de het tuinhuis verlichting en water aan te leggen, kun je daarin ook een koelkastje plaatsen, zodat al je drankjes lekker koel blijven.

Wanneer je zover bent dat je een tuinhuis wil hebben, kun je gaan kijken in de showrooms van de bedrijven die dergelijke tuinhuisjes verkopen. Het zijn vaak kant en klaar pakketten, die je in de tuin in elkaar moet maken. Dat is vaak moeilijker, dan je denkt.

De kant en klaar pakketten, die je thuis krijgt, als je er een zou kopen, voldoen vaak niet aan de verwachtingen. Of er ontbreken maten of de verbindingen om het tuinhuis goed in elkaar te kunnen zetten, ontbreken.  Dat is een goede reden om geen kant en klaar pakket te kopen.

Een andere reden om geen kant en klaar tuinhuis pakket te kopen, is de prijs. Je zult schrikken van de prijs die voor een tuinhuis gevraagd wordt. Wil je een tuinhuis voor een schijntje van het bedrag wat ze bij het kopen ervoor vragen, dan is het verstandig er zelf een te maken.

Nu denk je misschien dat het een probleem is om zelf een tuinhuis te maken, omdat je nog nooit zelf geklust hebt. Toch hoeft dat niet het geval te zijn, als je er maar voor zorgt dat je goed aan de slag gaat.

Wat heb je nodig om een tuinhuis zelf te bouwen?

Er zijn een aantal zaken waar je vooraf rekening mee moet houden. Zo moet je op de eerste plaats zorgen voor een goede bouwtekening.

Tuinhuis
Tuinhuis met overkapping

Een goede bouwtekening moet alle maten bevatten, die je nodig hebt en moeten overzichtelijk zijn weergegeven. Daarbij moeten op de bouwtekening alle moeilijke verbindingen vergroot worden weergegeven, zodat je goed kunt zien hoe een dergelijke verbindingen in elkaar zitten. Wat zeker NOOIT mag ontbreken is de materialenlijst. Daarin moet alles worden afgebeeld wat je daadwerkelijk nodig hebt.

Je zou het internet af kunnen struinen om te kijken of je een goede bouwtekening kunt vinden. Nu staan er zeker voldoende bouwtekeningen op maar voldoen niet aan de gestelde eisen. Wanneer je zo’n bouwtekening zou gaan gebruiken, zul je vaak merken dat er maten ontbreken of de moeilijke verbindingen worden niet vergroot weergegeven. Wanneer de materialenlijst ontbreekt, moet je eerst alles zelf gaan bekijken wat je nodig hebt. Daar gaat veel tijd mee verloren.

Er gaat veel tijd verloren want de meeste bouwtekeningen en plannen die online en offline kunt vinden zijn waardeloos.

De beste manier om je bouwplannen te verwezenlijken.

In Nederland en België is het mogelijk om zonder gedoe en zonder technische kennis je bouwproject zelf te verwezenlijken.

Ook als je nog nooit geklust hebt, bestaat deze mogelijkheid. Het enige wat je moet kunnen, is een plank zagen en dat kan iedereen.

Je moet geen bouwtekeningen vanaf het internet gebruiken. Gebruik de bouwtekeningen van Fred Schouten.

Door op deze link te klikken, kom je op de website van Fred Schouten

De bouwtekeningen van Fred Schouten

Fred Scouten die veel jaren voor een baas heeft gewerkt, had dagelijks te maken met bouwtekeningen. De meeste die onder ogen kreeg, voldeden niet waaraan ze moesten voldoen. Of er ontbraken maten of er was een ander probleem waardoor er constant veel tijd verloren ging.

Fred Schouten

Op een bepaald moment kon hij daar niet meer tegen. Hij is toen zelf bouwtekeningen gaan maken en verzamelen, die voldoen aan de gestelde eisen. Inmiddels is de verzameling van de bundel bouwtekeningen uitgegroeid tot meer dan 10.000 verschillende soorten.

Wanneer je bouwtekeningen van Fred Schouten gebruikt, dan weet je zeker dat er niets ontbreekt en heerlijk aan de slag kunt gaan.

Uitbreiding van een nieuwe bundel

Bij het maken en verzamelen van de bouwtekeningen is Fred er achter gekomen dat tegenwoordig veel producten van steigerhout worden gemaakt.

Steigerhout heeft het voordeel dat het zeer sterk is en niet geschilderd hoeft te worden. Het gaat levenslang mee. Het wordt tegenwoordig niet alleen veel gebruikt voor buitentuinmeubelen maar ook voor slaapkamerkasten en bedden enzovoort.

bed steigerhout met lade
Bed steigerhout met lade

Hoe kun je de bouwtekeningen uit de bundel gebruiken?

Wanneer je aan de slag wil gaan door de bouwtekeningen van Fred Schouten te gaan gebruiken, wordt eenmalig een kleine bijdrage gevraagd voor het lidmaatschap.

Zodra je de bijdrage betaald hebt, kun je alle bouwtekeningen van Fred gebruiken. Dat geldt ook voor de nieuwe, die nog steeds worden toegevoegd.

Bij het betalen voor het lidmaatschap krijg je ook een aantal gratis bonussen, die samen veel meer waard zijn dan de kosten voor het lidmaatschap.

Hoe ga je te werk?

Het mooiste van de bouwtekeningen van Fred Schouten is dat je gelijk aan de slag kunt gaan.

Je zoekt de bouwtekening van het product op in de bundel dat je wil maken en gaat het vervolgens downloaden. Daarna kun je hem uitprinten en omdat alle materialen op de tekening staan, kun je direct de materialen gaan kopen in de bouwmarkt.

Wanneer je de materialen thuis hebt, kun je de planken op maat gaan zagen.

Alle bouwtekeningen zijn verzameld in de bundel Bouwtekeningen. Inclusief duidelijke stap-voor-stap bouwplannen die alles 100% duidelijk maken. 

Gratis bonussen

 De gratis bonussen die je krijgt bij het lidmaatschap

Bonus 1

DWG & CAD Software + instructies

Soms heb je behoefte om CAD bestanden te openen en aan te passen naar je eigen situatie. Alleen… software op dat gebied is erg kostbaar (begint bij ± €650,-).

Je krijgt van mij gratis de beste DWG & CAD Software van dit moment (gratis) en ik leg je in heldere video’s precies uit hoe je er het beste mee werkt.

Dus je hoeft geen dure software aan te schaffen. Maar je opent voortaan wel CAD bestanden en past die naar eigen smaak aan.

Ter waarde van €97 – voor jou GRATIS

Bonus 2

Steigerhouten Tuinmeubelen Gids

In deze bonus gids, vind je plannen en bouwtekeningen die specifiek zijn bedoeld voor steiger of sloophout.

Omdat er veel personen zijn die deze gids willen gaan gebruiken om een zaakje te gaan beginnen ben ik van plan om deze gids los te gaan verkopen voor € 37,- aangezien de vraag groot is!

Dus pak nu je kans, zodra de site voor deze gids klaar is, zal deze niet langer als bonus worden aangeboden…

Normale prijs: €37 – voor jou GRATIS

Bonus 3

Doe-Het-Zelf Winst

Wanneer je mijn pakket met bouwtekeningen koopt, krijg je ook de gratis bonus Doe-Het-Zelf Winst erbij waarmee je doe-het-zelf projecten stap voor stap met winst kunt verkopen.

Normale prijs: €37 – voor jou GRATIS

Bonus 4

Doe-Het-Zelf Bouwkundige Benamingen

Alle belangrijke bouwkundige benamingen eenvoudig uitgelegd. Bouwvergunningen, dragende muren, funderingsplaten. Alle belangrijke benamingen komen aan bod.

Normale prijs: €17 – voor jou GRATIS

Bonus 5

Levenslang toegang

Als je mijn pakket met bouwtekeningen koopt, dan betekent dat niet dat je deze eenmalig kunt downloaden en als bijvoorbeeld je computer crasht je weer opnieuw kunt gaan betalen!

Nee, in plaats daarvan geef ik je LEVENSLANG toegang tot mijn gekochte bouwtekeningen

Conclusie

Tuinhuis met veranda
Tuinhuis met varanda en overkapping

Je ziet dat je door het lidmaatschap van de bouwtekeningen bundel gemakkelijk de producten, die wil hebben, zelf kunt maken. De producten die je zelf maakt, zijn niet alleen veel goedkoper dan gekochte, maar ook veel mooier en steviger.

Aarzel dus niet als je een tuinhuis met overkapping en vlonder wil hebben en ga het zelf voor een klein bedrag zelf maken.

Klik op deze link om op de website van Fred Schouten te komen met daarop de bouwtekeningen