Houten tuinmeubelen zelf maken

door | 29 november 2023

Nu de zomer voorbij is, komt de periode aan om de veranderingen, die je in je hoofd hebt, uit te gaan voeren. Je kunt tijdens de zomermaanden er achter zijn gekomen dat je tuinmeubelen aan vervanging toe zijn.

Tuinstoelen

Je kunt daarbij naar de winkel gaan om de houten tuinmeubelen te kopen. Wanneer je echter de prijzen ziet, zul je daar stijl van achterover slaan. Houten tuinmeubelen zijn duur.

Het is daarom veel verstandiger om te overwegen de houten tuinmeubelen zelf te gaan maken. Wanneer je dit artikel gelezen hebt, zul je voldoende inspiratie hebben opgedaan om stap voor stap de houten tuinmeubelen te gaan maken.

Hoe ga je te werk?

inhoud tekst

Het kan zijn dat je nog nooit geklust hebt en daarom bang bent om aan een dergelijke klus te beginnen. Daar hoef je echter niet bang voor te zijn, want je krijgt stap voor stap die informatie die je nodig hebt als je de bouwtekeningen van Fred Schouten gaat gebruiken.

Het enige waarvan men uitgaat, is dat je een houten plank door tweeën kunt zagen. Als je dat kunt, hoef je niet bang te zijn.

Je hebt op de eerste plaatst een goede bouwtekening nodig om houten tuinmeubelen zelf te maken. Nu kun je op internet voldoende bouwtekeningen vinden om houten tuinmeubelen te maken. Ik raad je echter aan deze nooit te gebruiken.

Een goede bouwtekening moet aan een aantal voorwaarden voldoen.

Op de eerste plaats moeten alle maten die je nodig hebt goed en duidelijk staan afgebeeld.

Op de tweede plaats moeten alle moeilijke verbindingen vergroot staan afgebeeld, zodat ook een niet klusser kan zien hoe een verbinding in elkaar zit.

Ten derde is het zeer belangrijk dat de materialenlijst op de bouwtekening staat. Wanneer die aanwezig is, kun je direct aan de slag, zodra je je bouwtekening in handen hebt.

Wanneer je één van de bouwtekeningen van Fred Schouten gaat gebruiken, zul je na het lezen van dit artikel overtuigd zijn, om door gebruik te maken van de duidelijke stap voor stap bouwtekening niet bang zijn om er zelf aan te beginnen.

Voorbeelden van Producten

Je moet weten dat iedereen met de bouwtekeningen van Fred Schouten zelf houten tuinmeubelen kan maken. Wanneer je eraan begint, zul je zien dat het niet alleen leuk werk is, maar ook dat het eindproduct er beter uitziet, dan wanneer je kant en klare tuinmeubelen zou kopen.

Wil je snel aan de slag, dan kun je op deze link klikken.

Fred Schouten

Fred Schouten

Hij heeft zelf jaren als timmerman gewerkt en kreeg dagelijks bouwtekeningen onder ogen, die niet aan de voorwaarden van een goede bouwtekening voldeden.

Op een gegeven moment kon hij daar niet meer tegen en toen is hij zelf goede bouwtekeningen gaan maken en verzamelen. Daar heeft hij zijn levenswerk van gemaakt. De eerste bundel bouwtekeningen is inmiddels uitgegroeid tot een verzameling van meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen.

Er worden nog steeds nieuwe bouwtekeningen aan toegevoegd.

Omdat hij merkte dat tegenwoordig veel vraag is naar producten die van steigerhout worden gemaakt, heeft hij er een nieuwe bundel aan toegevoegd met alleen maar producten, die van steigerhout worden gemaakt.

Steigerhout heeft het voordeel dat het zeer lang meegaat en niet geschilderd hoeft te worden. De producten die ervan gemaakt worden, zijn niet alleen zeer stevig, maar ook mooi.

Wanneer kun je de bouwtekeningen van Fred gebruiken?

Je kunt niet zomaar de bouwtekningen van Fred Schouten gebruiken. Fred vraagt, voordat je al zijn bouwtekeningen levenslang kunt gebruiken een eenmalige kleine vergoeding. Daarna ben je vrij alle bouwtekeningen levenslang te blijven gebruiken.

Loungeset

Door deze manier van werken bespaar je jezelf honderden euro’s. Tegenwoordig worden voor buitenmeubelen, vooral gekozen voor de steigerhouten loungesets, tuintafels en fauteuils.

Het bezit van houten tuinmeubelen, in je tuin, zijn een aanwinst. Het is wel belangrijk dat je een mooie overkapping hebt, zodat je tijdens de warme zomermaanden heerlijk uit de zon kunt gaan zitten, als je daar behoefte aan hebt. Ook deze kun je eenvoudig maken met een van de bouwtekeningen van Fred Schouten.

Een loungeset maken van steigerhout is vooral voor een beginnend klusser een uitdagend project. Echter, wanneer je de bouwtekeningen van Fred Schouten gebruikt, zal het, omdat stap voor stap wordt uitgelegd wat je moet doen, geen problemen veroorzaken. Je kunt ook kiezen om een tuintafel of fauteuil te maken.

Voorbeelden van de verschillende producten

Omdat de keuze bouwtekeningen zeer uigebreid is, kun je het zo gek niet bedenken of de juiste bouwtekening staat voor je in de bundel. Denk bijvoorbeeld aan een tuinhuis, speelgoed, tuinhek, schutting enzovoort.

Hoe ga je te werk?

Wil je de komende zomer genieten van je tuin en van je zelfgemaakte producten, dan kun je nu beginnen met het downloaden van de juiste bouwtekeningen als je lid bent.

Zodra je de juiste bouwtekening hebt gedownload, kun je de materialen, die je nodig hebt in de bouwmarkt kopen. De materialenlijst staat op de bouwtekening. Je hoeft dus zelf niet uit te zoeken welke materialen je nodig hebt.

Thuisgekomen kun je de planken op maat gaan zagen.

Fred is er bij het maken van de bouwtekeningen van uitgegaan dat iedereen die een plank kan zagen al zijn producten kan maken.

De bouwtekeningen bundel

Wanneer de planken op maat zijn gezaagd, kun je het geheel gaan monteren. Ook hierbij wordt aangegeven wat je moet doen in verband van de volgorde.

Aarzel dus niet en ga direct aan de slag om alle producten zelf te gaan maken, zodat je veel geld kunt besparen.

Door op deze link te klikken, kom je op de website van Fred Schouten. Daarop staat precies wat je kunt doen om lid te worden, zodat je zelf aan de slag kunt gaan!

Wanneer je lid wordt, krijg je ook een aantal gratis bonussen waarvan de waarde vele malen hoger is, dan de kosten van het lidmaatschap.