Een tuintafel laten maken of het zelf doen

door | 14 september 2023

Nu, wanneer de zomer voorbij is, komt er een periode aan dat je de nodige aanpassingen in je tuin wil aanbrengen.

Tuintafel
Een mooie stevige tuintafel

Wanneer je tuinmeubelen versleten zijn, moeten er andere komen. Je kunt tuinmeubelen  kopen, maar je kunt ook bijvoorbeeld een tuintafel laten maken of het zelf doen.

Tussen een tuintafel laten bouwen of zelf bouwen zit een behoorlijk prijsverschil.  

Een tuintafel kopen

inhoud tekst

Wanneer je een tuintafel wil kopen, is het verstandig om naar meerdere showrooms te gaan om te kijken wat de kosten van een tuintafel zijn.

Het is altijd moeilijk om prijzen te vergelijken, omdat er meerdere factoren zijn die de prijs bepalen.

De prijs van een tuintafel is afhankelijk van het materiaal, de vorm en de grootte. Een grote tuintafel zal natuurlijk meer kosten, dan een van een kleiner formaat.

Steigerhouten buitentafel

Voor een buitentafel wordt tegenwoordig vaak steigerhout gebruikt. Steigerhout heeft het voordeel dat het sterk en robuust is. Ook hoeft steigerhout niet geschilderd te worden.

Bij vaklieden kun je ook de buitentafels op maat laten maken. Wanneer je graag buiten eet tijdens de zomermaanden, moet je daar met het maken van een buitentafel rekening houden.

Een buitentafel compleet kopen is niet goedkoop, maar dat is zeker ook niet een op maat gemaakte door de vakman. Vraag daarom meerdere offertes aan als je besloten hebt de tuintafel op maat te laten maken.

Omdat er tegenwoordig weinig personeel is, moet je bij de meeste bedrijven langer op een op maat gemaakte buitentafel wachten, dan een tijd geleden.

Een tuintafel met barbeque

Wil je snel een tuintafel zelf maken? Klik dan op deze link!

Een buitentafel zelf maken.

Wanneer je zelf besloten hebt, ondanks dat je nog nooit geklust hebt, zelf een tuintafel te gaan maken, moet je met een aantal zaken rekening houden. Wanneer je echter zelf een tuintafel bouwt, kun je dat doen voor een klein bedrag. Een zelf gemaakte tuintafel is veel goedkoper, dan een kant en klare of één die door een vakman wordt gemaakt.

Wanneer je weet wat voor een tuintafel je wil hebben, kun je op internet zoeken naar een goede bouwtekening van een tuintafel. Er staan er genoeg op, maar ik raad je aan deze NOOIT te gebruiken.

Een bouwtekening die je van het internet kunt halen, voldoen bijna nooit aan de gestelde eisen van een goede bouwtekening.

Bij een goede bouwtekening moeten alle maten overzichtelijk zijn weergegeven. De moeilijke verbindingen moeten vergroot worden weergegeven en de materialenlijst moet op de bouwtekening staan.

Hoe kom je aan een goede bouwtekening?

Je kunt één van de vele bouwtekeningen van Fred Schouten gebruiken. Dat kun je niet zomaar doen. Je moet eerst EENMALIG een klein bedrag betalen en dan kun je alle bouwtekeningen LEVENSLANG blijven gebruiken.

De bouwtekeningen bundel

In de bouwtekening bundel van Fred Schouten staan meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen. Er worden nog steeds nieuwe aan toegevoegd.

Fred Schouten heeft nog niet zo lang geleden er een extra bouwtekeningen bundel aan toegevoegd met alleen bouwtekeningen van producten die van steigerhout worden gemaakt.

Gratis bonussen

Zodra je dat eenmalige kleine bedrag hebt betaald, krijg je ook nog een aantal gratis bonussen. De waarde van de bonussen is veel meer waard, dan het eenmalige bedrag dat je hebt betaald.

De voordelen van het zelf bouwen

Wanneer je je tuintafel zelf gaat bouwen, kun je direct aan de slag, zodra je de bouwtekening in handen hebt.

Je zoekt je bouwtekening van de tuintafel, die je wil hebben op in de bundel en gaat hem vervolgens downloaden. Daarna kun je de bouwtekening uitdraaien en naar de bouwmarkt gaan om de nodige materialen aan te schaffen. Op de bouwtekening staat de materialenlijst.

Zodra je thuis bent met de materialen, kun je beginnen. Fred Schouten heeft de bouwtekeningen van de producten zo gemaakt dat iedereen, die een klank kan zagen, zijn producten kan maken.

Wanneer alle planken op maat zijn gezaagd, kun je de tuintafel stap voor stap in elkaar gaan zetten.

De voordelen van het zelf bouwen zijn dat je een tuintafel hebt die vele malen goedkoper is, dan wanneer je hem zou kopen of zou laten maken.

Een tuintafel

Ook ziet de tuintafel, die je zelf maakt, er veel beter uit, dan wanneer je er een zou kopen.

Wanneer je eenmaal aan het klussen bent geslagen, zul je er plezier aan beleven.

Wacht daarom niet om te beginnen met het zelf maken van je tuintafel.

Klik op deze link om naar de website van Fred Schouten te gaan!