Bouw je eigen tuinhuis en buitenkeuken

door | 22 januari 2024

Wanneer je een tuin met een overdekte zithoek hebt, kun je tijdens de zomermaanden heerlijk buiten zitten. Dat kun je doen door afgeschermd van de warme zonnestralen te gaan zitten onder je overkapping.

Tuinhuis met buitenkeuken

Als je daar tijdens de zomermaanden vaak met vrienden of kennissen zit, mis je, ondanks dat de zitplaats fijn is, eigenlijk nog wel het een en ander. Voor het opbergen van je kussens en dergelijke zou het gemakkelijk zijn als je gebruik kan maken van een tuinhuis.

Om versnaperingen te pakken is een buitenkeukentje ideaal zeker als er een koelkastje in ingebouwd.  Je zou zelfs een barbecue in of bij het keukentje kunnen plaatsen. Wanneer je dat doet, dan is het geheel compleet.

Gebruik maken van een barbecue

Wanneer je besloten hebt om een tuinhuis te plaatsen met een buitenkeuken, dan is het de beste oplossing om echt te kunnen genieten van het buitenleven. Je bent dan van alle gemakken voorzien, zeker als je in de buitenkeuken ook een koelkastje en de barbecue plaatst.

Waarom zou je een buitenkeuken willen hebben?

inhoud tekst

Voordat je de buitenkeuken plaatst, moet je je ervan bewust zijn dat je voldoende ruimte hebt.

Een buitenkeuken met een geïntegreerde barbecue, wasbak met stromend water en een elektrische aansluiting voor de koelkast zal het buiten vertoeven alleen maar ten goede komen. Je hoeft dan niet steeds naar binnen te lopen om een gekoeld drankje te halen en dergelijke.

Een prachtige buitenkeuken

Wanneer je eerst je tuinhuis plaatst, dan kun je de buitenkeuken tegen de zijwand plaatsen.

Het is verstandig om het tuinhuis tegen de aanwezige overkapping te plaatsen. Je kunt dan optimaal gebruik maken van de buitenkeuken.

De ondergrond moet goed en gerieflijk zijn. De plaatst waar je zit kunnen tegels of planken zijn. Het moet gemakkelijk schoon gemaakt kunnen worden.

Neem een goed werkblad voor je buitenkeuken en plaats die op de juiste werkhoogte. Wanneer je een stenen werkblad neemt voor je buitenkeuken, dan zal dat het duurste onderdeel van worden. Toch is het raadzaam, omdat je het gemakkelijk schoon moet kunnen maken.

Je moet wel je budget in de gaten houden wat je aan het tuinhuis en buitenkeuken wil en kunt uitgeven.

Met een tuinhuis kun je alle benodigdheden, die je voor een barbecue en buitenkeuken nodig hebt, na gebruik gemakkelijk in het tuinhuis opbergen.

Wil je snel aan de slag om zelf een buitenkeuken met barbecue te bouwen? Klik dan hier!

De barbecue

Het gebruik van een barbecue

Voordat je een barbecue aanschaft, moet je je afvragen wat voor soort je wil hebben. Moet hij ingebouwd worden in de buitenkeuken of ga je hem ernaast plaatsen.? Het moet er zijn die het beste bij je past.

Je kunt er een op houtskool nemen, maar ook een elektrische of een op gas. Daarom moet je bij het plaatsen van de barbecue letten op het aansluiten van een elektrische aansluiting.

Het kopen of zelf maken van een tuinhuis en buitenkeuken.

Wanneer je een tuinhuis en barbecue bij de buitenkeuken wil hebben, kun je gaan kijken in showrooms wat er te koop is. Zodra je echter de prijzen ziet, zul je waarschijnlijk schrikken van wat ze op moeten brengen. Waarschijnlijk vind je dat te kostbaar.

Omdat je toch een tuinhuis met buitenkeuken wil hebben, kun je besluiten om ze zelf te gaan bouwen. Ook al heb je nog nooit geklust, is het mogelijk ze zelf te maken. Je moet zorgen voor een goede bouwtekening.

Een tuinhuis met overkapping

Je kunt op internet gaan kijken of er een goede bouwtekening op staat. Er staan voldoende bouwtekeningen op, maar ik raad je aan geen bouwtekeningen van het internet te gaan gebruiken. Ze voldoen bijna nooit aan de eisen waaraan een goede bouwtekening moet voldoen.

Ze leveren vaak stress en problemen op.

Waaraan moet een goede bouwtekening voldoen?

Op de eerste plaats moeten de maten op een bouwtekening goed afgebeeld worden. Alle maten moeten duidelijk vermeld worden.

Alle moeilijke verbindingen moeten vergroot worden weergegeven, zodat je kunt zien hoe zo’n verbinding in elkaar zit

Wat heel belangrijk is bij een goede bouwtekening is de materialenlijst. Deze moet op de bouwtekening afgebeeld worden.

Hoe kom je aan een goede bouwtekening?

Gebruik een van de bouwtekeningen uit de bundel van Fred Schouten. Dan weet je zeker dat je een goede bouwtekening hebt, die aan alle eisen voldoet.

Fred Schouten

Fred Schouten, die vele jaren als timmerman heeft gewerkt, werkte dagelijks met meerdere bouwtekeningen. In veel gevallen waren de bouwtekeningen niet in orde en koste het hem veel tijd om tot een goede oplossing te komen.


Op een bepaald moment kon hij daar niet meer tegen. Toen is hij begonnen om zelf bouwtekeningen te gaan maken en te verzamelen, die aan alle eisen voldoen.  Hij heeft deze gebundeld. Momenteel bestaat de verzameling uit meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen van de meest uiteenlopende producten. Er worden nog steeds nieuwe bouwtekeningen aan toegevoegd.

Hij heeft er nog niet zo lang geleden een extra bundel aan toegevoegd met alleen maar producten die van steigerhout worden gemaakt. Momenteel zijn steigerhouten producten erg in trek.

Mag iedereen de bouwtekeningen van Fred Schouten gebruiken?

Je mag alle bouwtekeningen van Fred Schouten levenslang blijven gebruiken als je eenmalig een klein bedrag betaalt voor het lidmaatschap.

Wanneer je lid wordt, krijg je bij het lidmaatschap een aantal gratis bonussen, die veel meer waard zijn, dan het geringe bedrag dat je voor het lidmaatschap betaalt.

Wanneer je lid bent, kun je je product uitzoeken dat je nodig hebt. Ondanks dat het een grote hoeveelheid bouwtekeningen zijn, kun je je product gemakkelijk vinden. Ze staan keurig gerangschikt in de bundel.

Als je de juiste bouwtekening gevonden hebt, kun je hem downloaden en uitprinten.

Buitenkeuken met barbecue

Wat doe je als je de bouwtekening hebt?

Wanneer je de bouwtekening hebt, kun je direct aan de slag. Je kunt de materialen direct in de bouwmarkt gaan kopen, omdat de materialenlijst precies aangeeft welke artikelen je nodig hebt.

Je moet vooraf weten welke houtsoort je wil gebruiken. Tegenwoordig wordt vaak steigerhout gebruikt.

Bundel voor steigerhouten producten

Steigerhout is niet alleen mooi, maar kan ook tegen de verschillende weersomstandigheden. Als je vindt dat Douglas hout beter in je tuin past, dan kun je daarvoor kiezen. Je bent natuurlijk volledig vrij wat voor hout je gebruikt.

Zodra je alle planken en andere benodigdheden thuis hebt, kun je de planken op maat gaan zagen.

Fred Schouten is bij het samenstellen van de verzameling bouwtekeningen ervan uitgegaan dat iedereen, die een plank kan zagen, zijn producten kan maken.

Ga dus snel aan de slag!

Het plaatsen van je tuinhuis.

Wanneer je precies weet waar je tuinhuis komt, is het belangrijk dat je eerst de ondergrond in orde maakt.

Zorg ervoor dat de houten delen van het tuinhuis, die de grond raken, goed worden beschermd tegen vocht. Daar zijn speciale middelen voor te krijgen. Bespaar daar niet op.

Een mooi tuinhuis met overkapping

Bij het in elkaar zetten van het tuinhuis wordt stap voor stap uitgelegd wat je moet doen. Wanneer je tuinhuis in elkaar staat zul je super trots zijn dat het zo goed is gelukt. Je vrienden en kennissen zullen verbaasd zijn van je tuinhuis. Zo’n tuinhuis is niet alleen mooier, maar ook voor steviger dan een gekochte.

Fouten die je kunt maken

Wanneer je zonder een goede bouwtekening van Fred Schouten aan het werk gaat, zul je merken dat het geld dat je voor de materialen hebt uitgegeven, verloren geld is.

Wanneer je gebruik maakt, zoals de al meer dan 21.000 doe-het-zelvers, van de bouwtekeningen van Fred Schouten, word je niet bedrogen. Door de goede bouwtekeningen en de uitleg, kom je eenvoudig tot het product dat je wil maken. Dat is nu een tuinhuis en een buitenkeuken.

Je kunt bedrogen uitkomen als je toch gebruik gaat maken van een bouwtekening die van het internet haalt. Dan kun je tegen de volgende  zaken aanlopen.

X Omdat je bouwtekening niet in orde is, kost het je uren extra spitwerk om tot een oplossing te komen.

X De werktekening of beschrijving klopt niet.

X De plannen die je tegenkomt zijn vaak incompleet, onduidelijk of missen misschien belangrijke afmetingen.

X Je kunt een bouwtekening laten maken door een tekenbureau. Zo’n bouwtekening kost je al snel € 500.

Ga dus de problemen niet opzoeken!

Door de problemen die Fred Schouten dagelijks op zijn werk ondervond, zijn de bouwtekeningen bundels ontstaan.

Hij heeft er zijn levenswerk van gemaakt.

De bouwtekeningen bundel

Er worden nog steeds nieuwe bouwtekeningen aan de bundels toegevoegd.

Ook worden bestaande bouwtekeningen soms aangepast, als dat gevraagd wordt.

Het gebruik van de bouwtekeningen van Fred Schouten

Aarzel niet wanneer je een bouwtekening nodig hebt.

Door op deze link te klikken, kom je op de websitevan Fred Schouten. Je kunt zien hoe je lid kunt worden zodat je alle bouwtekeningen levenslang kunt blijven gebruiken.