Konijnenhok bouwtekening

door | 9 maart 2018

Er zijn tegenwoordig veel gezinnen met kinderen die graag konijnen hebben. Daarvoor heb je op eerste plaats een konijnenhok bouwtekening nodig.

Kinderen willen graag huisdieren. Daarbij vallen de konijntjes zeker in de smaak.

Nu moet je, voordat je de konijntjes aanschaft, een konijnenhok hebben. De mogelijkheid is om er een te kopen maar het is leuker om er zelf een te maken.

Een konijn in de buitenlucht

Een konijn aanschaffen is niet zo moeilijk, maar je zult er toch je nodige aandacht voor moeten nemen. Voordat je aan konijnen begint, is het belangrijk dat je eerst weet waar je allemaal aan moet voldoen.

 

 Het konijn

inhoud tekst

Het konijn behoort tot de haasachtigen. Het is geen knaagdier.

Achter hun bovenste snijtanden hebben ze nog twee kleine tandjes staan. Dat zijn de stifttanden. De onderste snijtanden slijten hiertegen af. Knaagdieren hebben deze extra tandjes niet.

Konijnen hebben lange oren en sterke stevige achterpoten. De konijnen zijn snel en goed wendbaar.

Het voedsel van een konijn

Een konijn is een planteneter. Hij heeft behoefte aan heel veel vezels. Deze zitten vooral in ruw hooi. Daarom is het verstandig om een konijn iedere dag vers hooi te geven.

Een konijn is een planteneter

Een konijn is een planteneter

Ook gras eet een konijn graag en dat is dus ook gezond. Het beste voor een konijn is hem om naast het hooi ook hardvoer te geven.

Zorg ervoor dat je konijn niet te dik wordt. Dan is de kans dat hij ziek wordt groot.

Nu zal een konijn dat vaak buiten in zijn ren aan het rennen is, meer moeten eten dan een konijn dat in zijn kooi moet blijven.

Het is verstandig voor een goed onderhoud van je konijn om hem regelmatig te wegen om hem zo op zijn gewicht te houden.

Konijnen vinden het ook lekker om op takken, twijgen, te knagen. Ook moet hij onbeperkt vers water kunnen drinken.

De ziekten van een konijn

Een konijn is van nature actief, eet graag en heeft een droge schone vacht.

Wanneer een konijn ziek is, kun je dat vaak zien omdat hij lusteloos is, hij zal niet willen eten en heeft vuile ogen. Ook kan hij kwijlen, jeuk of kale plekken krijgen.

Zijn de keutels van een konijn klein en hard dan kan dat wijzen op een naderende verstopping. Te zachte natte keutels wijzen op darmklachten.

Een konijn moet eten

Een konijn moet eten

Wanneer je konijn niet eet, moet je dezelfde dag nog de dierenarts waarschuwen. Wanneer je te lang wacht, kan dat dodelijk zijn. Bijvoeren is hierbij bijna altijd noodzakelijk. Er kunnen gebitsproblemen zijn of pijn.

Er zijn twee gevaarlijke konijnenziekten: myxomatose en VHD. Deze zijn bijna altijd dodelijk. De ziekte verspreidt zich snel. Het is belangrijk dat je het konijn laat inenten.

Algemeen

Wanneer je dus konijnen wilt gaan houden is het belangrijk dat er goed voor gezorgd wordt. Kijk dagelijks hoe het konijn zich gedraagt.

Een mooi konijnenhok

Een mooi konijnenhok

Wat zeer belangrijk is voor het welzijn van de konijnen is de huisvesting. Zorg voor een goed konijnenhok met uitloop ren.

Je kunt dus een konijnenhok met ren gemakkelijk zelf bouwen als je maar op de juiste wijze te werk gaat.

Konijnenhok bouwtekening

Je kunt een konijnenhok bouwtekening zelf gaan maken en helemaal op papier tekenen en uitwerken.

Voorbeeld voor een konijnenhok

Voorbeeld voor een konijnenhok

Je zult merken dat het vaak niet gemakkelijk is. Je kunt daarvoor beter een van de bouwtekeningen nemen uit de bundel van Fred Schouten.

In de bundel van Fred Schouten zitten meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen. Wanneer je lid bent, kun je alle bouwtekeningen levenslang blijven gebruiken.

Eisen aan een bouwtekening

Omdat Fred Schouten tijdens zijn leven altijd als timmerman heeft gewerkt en daarnaast een verwoed klusser was/is, weet hij uit ervaring dat er geen goede bouwtekeningen in de praktijk zijn.

Daarom heeft hij besloten om een bundel te maken met goede bouwtekeningen.

De moeilijke punten van een werkstuk worden altijd gedetailleerd weergegeven.

Mooi ruim konijnenhok met ren

Mooi ruim konijnenhok met ren

Ook de materialenlijst staat op de tekening. Er staan ook voorbeelden genoeg in voor een konijnenhok bouwtekening.

Het vervaardigen van het konijnenhok

Zodra je tekening uit de bundel hebt uitgezocht kun je hem uitdraaien.

Je kunt dan direct het materiaal gaan bestellen of in de bouwmarkt gaan kopen.

Zodra je al het materiaal in je bezit hebt, kun je de planken op maat zagen. Daarna kun je ze stap voor stap in elkaar gaan zetten. De werkwijze wordt ook aangegeven.

Als het konijnhok klaar is met een mooie uitloop ren, kun je de konijnen aanschaffen.

In de bundel staan veel verschillende bouwtekeningen. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze staan er wel in.

Steigerhout

Tegenwoordig worden er veel producten van steigerhout gemaakt. Dat komt omdat steigerhout robuust, stevig en onderhoudsvrij is.

Daarom heeft Fred Schouten naast de bundel van de 10.000 bouwtekeningen er een extra bundel aan toegevoegd met alleen maar bouwtekeningen van steigerhout.

Er worden tegenwoordig ook meubels van steigerhout gemaakt die in huis worden gebruikt. Er worden ook veel tuinmeubelen van steigerhout gemaakt.

Buitenkeuken steigerhout

Buitenkeuken steigerhout

Wat je ook wilt hebben, het is heel gemakkelijk te maken als je een bouwtekening van Fred Schouten gebruikt. Met zijn bouwtekening zal er nooit wat fout gaan.

Indien je alsnog vast zou lopen, is dat ook geen probleem. Dan leg je het probleem voor aan Fred en je zult er zeer spoedig een reactie op krijgen.

Aan de bundel worden steeds nieuwe bouwtekeningen toegevoegd en de bestaande worden indien nodig aangepast. Deze kun je dus ook allemaal gratis blijven gebruiken als je eenmaal het pakket aangeschaft hebt.

De Kinderen

De kinderen zullen blij zijn met hun konijnen. Je zult trots zijn dat je zo’n mooi konijnenhok gemaakt hebt met de mooie uitloop ren.

Ook de vrienden en kennissen zullen je complimenten geven over het mooie konijnenhok.

De kinderen kunnen nu met de konijnen spelen. Konijnen zijn actieve en slimme dieren. Het is leuk om ze samen met anderen te houden. Ze zullen achter elkaar aanrennen en elkaar schoonlikken.

Wanneer je konijnen neem om mee te spelen moet je een soort nemen dat graag geaaid wilt worden. Ze blijven wel altijd graag met hun vier poten op de grond staan.

<< Klik op deze link of op een van de afbeeldingen om naar de website te gaan met de uitstekende uitgewerkte bouwtekeningen. Ook wanneer je een een konijnenhok bouwtekening nodig hebt>>>