Bouwtekeningen voor een kippenhok

door | 5 maart 2018

 

 

Bouwtekening kippenhok

Een van de bouwtekeningen die je voor een kippenhok kunt gebruiken

Bouwtekeningen voor een kippenhok heb je nodig als je er zelf een wilt gaan bouwen.

Omdat er tegenwoordig zeer veel mensen zijn die van een tuin willen genieten en van dieren houden, nemen ze een paar konijnen of kippen. Deze moeten een goed onderdak en uitloopmogelijkheid hebben

Dieren zijn ook zeer geliefd wanneer er kinderen zijn of eventueel kleinkinderen. De kinderen laten opgroeien met dieren is goed voor de algemene ontwikkeling van het kind.

Voor een goede bouwtekening kun je terecht op de site van Fred Schouten. Er staan voldoende bouwtekeningen op.

Wil je echter een volledige gids hebben, die alleen maar de bouwtekeningen voor de kippen behandeld, kun je kijken naar de kippengids die er aan is toegevoegd.

De bouwtekeningen voor een kippenhok

inhoud tekst

Voorbeeld kippenhok met uitloop

Voorbeeld kippenhok met uitloop

Je kunt een kippenhok kopen, maar het is veel leuker om er zelf een te maken. De grootte van een kippenhok met uitloopren is afhankelijk van de grootte van de tuin.

Je moet ook eerst de plaats gaan bepalen waar je een kippenhok met ren wilt en kunt plaatsen. Je moet rekening houden met de stand van de zon. Ook moet je vanaf de zitplaats die je in de tuin hebt de kippen kunnen zien.

Het is niet de bedoeling dat de kippen een hele dag in de zon staan tijdens een warme zomerdag. Ze moeten uit de zon kunnen staan. Daar kun je natuurlijk ook al rekening mee houden door er een afdak in op te nemen.

Klusser

Een verwoed klusser zal geen kippenkok met uitloopren kopen. Hij zal dat zelf maken. Daarvoor heb je wel een goede bouwtekening nodig. Bouwtekeningen voor een kippenhok staan er voldoende in de bundel van Fred Schouten.

Wanneer je lid bent bij Fred Schouten kun je de bouwtekeningen, die hij in de bundel heeft opgenomen, levenslang gratis blijven gebruiken.

De bundel zou iedere doe het zelvcr moeten hebben. De bouwtekeningen van Fred Schouten geven je geen stress. Je kunt als je een bouwtekening uitgezocht hebt direct aan de slag gaan.

De bouwtekeningen zijn zeer goed uitgewerkt. Elk moeilijk detail wordt vergroot weergegeven. Het bouwen wordt stap voor stap weergegeven. Ook de materialenlijst staat op de tekening.

Zodra je de tekening hebt gedownload, kun je de materialen gaan bestellen. Daarna is het een kwestie van de gekochte planken op maat zagen en alles stap voor stap in elkaar zetten.

Fred Schouten

Bouwtekeningen van Fred Schouten ook voor bed van steigerhout

Bundel bouwtekeningen

Hij heeft altijd als timmerman gewerkt en was en is nog steeds een verwoed klusser.

Hij weet als geen ander waar een goede bouwtekening aan moet voldoen. Omdat goede bouwtekeningen er niet waren, heeft hij zelf goede bouwtekeningen gemaakt en verzameld en in een bundel samengevoegd.

Er worden aan de bestaande bouwtekeningen nog steeds aanpassingen gedaan. Ook worden er nog steeds nieuwe aan toegevoegd.

Omdat er tegenwoordig ook veel steigerhout wordt gebruikt, heeft hij een extra bundel aan toegevoegd met alleen voorwerpen die van steigerhout worden gemaakt.

De bouwtekeningen voor een kippenhok van Fred

Wanneer je naar de uitleg kijkt voor het bouwen van een kippenhok word je precies uitgelegd waar je op moet letten.

Het is niet alleen het bouwen van het hok en ren, maar je moet ook rekening houden met het welzijn van de kippen.

Voorbeeld kippenhok met uitloop

Kippenhok met uitloop

Je moet vooraf weten hoeveel kippen je wilt houden. Iedere kip heeft een bepaald oppervlak nodig voor een goed bestaan. Een kip moet goed kunnen scharrelen in zijn ren.

Ook moet je zorgen dat de grond waarop de kip loopt goed doorlatend is. Kippen zijn leuk in de tuin, maar je moet er nooit te veel nemen. Je moet het stinken van de kippen voorkomen.

Er moet ook voldoende ventilatie in het kippenhok en ren zijn. De kippen moeten goede zitstokken hebben en het hok en ren moeten gemakkelijk schoon te houden zijn.

Waar begin je mee?

Je zoekt eerst in de bundel een goed kippenhok opzoeken. Als je dat hebt gevonden ga je die uitdraaien.

Bestel het materiaal volgens de materialenlijst of ga het zelf halen bij een bouwmarkt.

Zorg dat je het juiste gereedschap bij de hand hebt. Zaag alles op maat en daarna kun je alles gaan opbouwen.

Andere aantrekkelijke klusobjecten

Wanneer je zelf een klusser bent of bent geworden, zal je veel gebruik kunnen maken van de bouwtekeningen uit de bundel van Fred Schouten.

In de bundel, met meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen, is altijd wel die bouwtekening die je nodig hebt.

Als je tuin groot genoeg is, zal je waarschijnlijk wel een overdekte lounge hoek willen hebben.

Buitenkeuken

Buitenkeuken

In de bundel staan voorbeelden genoeg om loungebanken, buitenkeukens, tafels en dergelijke te maken. Iedereen is in staat, met de bouwtekening bij de hand, het voorwerp te maken dat je wilt hebben.

<< Door op deze link te klikken of op een van de afbeeldingen kom je op de website van Fred Schouten. Het is een bundel van meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen. De beste verzameling die er ooit is gemaakt>>

Er staan ook voorbeelden in voor tuinhuisjes, kinderkamers, slaapkamers, binnenmeubelen, speelgoed en nog veel meer. Je kunt het zo gek niet bedenken of er staan bouwtekeningen in voor je voorwerp. Je kunt aan het klussen blijven.

Door alles zelf te maken bespaar je niet alleen veel geld, maar ook ergernis en tijd.

Dus de bouwtekeningen voor een kippenhok heb je nodig voor het zelf bouwen van een kippenhok.

Vragen

Het kan natuurlijk voorkomen dat je bij een bepaalde klus een probleem hebt.

Stel dan je vraag aan Fred Schouten en je zult op zeer korte termijn een antwoord krijgen.

Wanneer er een probleem is bij een tekening dan zal hij dat ook direct aanpassen in de bestaande tekening. Daarom blijft de bundel  up to date.

Een kippenhok

Een kippenhok

Bij de aanschaf heb je ook nog de mogelijkheid om aan te geven dat je binnen 30 dagen geen gebruik wenst te maken van het geheel. Dan krijg voor 100% je geld terug.

Tijdens de aanschaf krijg je ook nog een aantal gratis bonussen die samen een waarde hebben van €134

Het is een bundel die je als klusser zeker in je bezit moet hebben. Je kunt gemakkelijk alle voorwerpen zelf maken. Dus ook voor bouwtekeningen voor een kippenhok kun je terecht in de bundel.