Bouwtekeningen voor het bouwen van tuinartikelen

door | 23 februari 2019

 

Lidmaatschap

Het lidmaatschap

De periode breekt weer aan om aan de slag te gaan in de tuin. Misschien wil je een tuinhuisje hebben of fijn tuinmeubilair. Het is mogelijk om een tuinhuisje, lounge bank of tuintafel te kopen, maar het is veel goedkoper om het zelf te maken. Door gebruik te maken van de bouwtekeningen van Fred Schouten is het voor iedereen een fluitje van een cent om het zelf te bouwen.

Het maken van een mooie steigerhouten tuinset

Lounge set

Wil je al langer een fijne loungehoek in je tuin hebben, maar de aanschaf te kostbaar vindt, kun je nu zelf aan de slag gaan.

Voor een loungehoek in je tuin heb je een overdekt gedeelte nodig. Deze kun je het beste maken zodra het weer aantrekkelijk is om in de tuin te werken.

Een loungehoek heeft mooie tuintafel nodig met eventueel een vuurhaard. Ook heb je daarbij een fijne zitbank met een paar heerlijke fauteuils nodig.

Wanneer je die gemaakt hebt, is het verstandig om een klein keukentje te maken waarin je ook een koelkastje kunt plaatsen. Begin echter eerst om alles compleet te maken met het tuinhuisje met aan de voorzijde aan de overdekte overkapping.

Bouwtekeningen voor het maken van een loungehoek

inhoud tekst

Door gebruik te maken van de bouwtekeningen van Fred Schouten kun je veel geld besparen. Je moet daarvoor wel eerst lid worden. Je betaalt dan eenmaal een klein geldbedrag en daarna kun je levenslang alle bouwtekeningen gebruiken die in de bundel staan.

In de bundel van Fred Schouten staan meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen. De bouwtekeningen worden regelmatig gecontroleerd en aangepast. Ook worden er steeds nieuwe bouwtekeningen aan toegevoegd.

Onlangs heeft Fred Schouten er een extra gratis bundel aan toegevoegd met tekeningen van producten die alleen van steigerhout worden gemaakt. Ook is er een gratis kippengids aan toegevoegd en een gratis tekenprogramma waarvan je gebruik kunt maken. De gratis toegevoegde producten hebben een waarde van honderden euro’s.

Steigerhout

Steigerhouten tuinmeubelen gids

Steigerhouten tuinmeubelen gids

Omdat deze houtsoort momenteel populair is, heeft Fred Schouten aan de bouwtekeningen er een extra gratis bundel aan toegevoegd. Steigerhout is sterk, robuust en heeft weinig onderhoud nodig.

Dat is vooral interessant voor die personen die graag tijdens de zomermaanden van een tuin willen genieten en er dan vooral niet in willen werken. Ze willen tijdens de zomermaanden met vrienden en kennissen graag kletsend met een hapje en een drankje de avonden doorbrengen. Ze willen uitrusten in de tuin, in de loungehoek, na een dag van hard werken.

Bouwtekeningen

Wanneer je onderdelen van een loungehoek wilt maken, ga je eerst op zoek naar goede bouwtekeningen. Die zul je niet tegenkomen. Vaak kom je op Engelse sites terecht. Dat is niet handig omdat die met een andere maatindeling werken.

Daarom is het verstandiger om de bouwtekeningen van Fred Schouten te gebruiken. De bouwtekeningen van Fred Schouten omvatten alle producten die je zou kunnen bedenken zoals: tuinhuisjes, kinderkamers, speelgoed, tuinmeubelen, stoelen, banken en nog veel meer. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het in Freds Bouwtekeningen.

Loungehoek

Je wilt in je tuin graag een tuinhuisje met een overkapping en  een lounge gedeelte. Een lounge gedeelte bestaat uit een bank(en), stoelen, tafel en eventueel een buitenkeuken. Begin, als je helemaal nog moet starten, met het bouwen van een tuinhuisje met overkapping als je er de ruimte voor hebt.

Als lid kun je uit de bundel de juiste bouwtekeningen uitzoeken als je lid bent.

Uitleg

Het maken van het tuinhuisje met overkapping doe je in het voorjaar.  Een tuinhuisje kun je gewoon kopen, maar het is veel goedkoper dat je er zelf een gaat maken.

Je kunt er misschien tegenop zien, omdat je nog nooit zelf wat gemaakt hebt. Toch is dat niet nodig omdat je met de bouwtekeningen van Fred Schouten stap voor stap begeleid wordt om een product te maken.

De producten die in de bundel van Fred Schouten staan, kunnen door iedereen gemaakt worden. Fred is bij het samenstellen ervan uitgegaan dat iedereen die een plank kan zagen de producten uit de bundel kan maken.

Wanneer je een goede bouwtekening hebt, is het geen probleem om een lounge gedeelte, overkapping en tuinhuisje te maken. Je kunt daarvoor de bouwtekeningen van Fred Schouten gebruiken.

Alle moeilijke verbindingen worden op de bouwtekeningen extra vergroot weergegeven. Ook staan op de bouwtekeningen de materialenlijst. Hierdoor kun je direct aan het werk. Als je de bouwtekeningen hebt, kun je direct aan de slag. Je kunt de materialen in huis halen en direct aan de slag gaan.

Tuinhuisje

Je kunt natuurlijk het beste beginnen met het tuinhuisje. Ervan uitgaande dat je lid bent van Fred Schouten kun je het bouwtekeningen pakket gebruiken. Wanneer je een tuinhuisje wilt uitzoeken, is dat vrij eenvoudig, omdat alle bouwtekeningen zijn gerangschikt.

Het is verstandig om eerst een goede plaats in de tuin uit te zoeken voor het tuinhuisje. Je moet er vanuit de woonkamer op kunnen kijken. Ook moet je erop letten dat je, indien mogelijk, niet in de volle wind gaat zitten, zodra je aan de voorzijde een overkapping maakt.

Wanneer alles op maat is gezaagd, kun je het tuinhuisje als een bouwpakket in elkaar gaan zetten. Dat wordt stap voor stap aangegeven.

Overkapping

Een overdekte lounge set

Een overdekte lounge set

Je zoekt een overkapping uit die bij het tuinhuisje past. Wanneer je die hebt gevonden, kun je weer de tekening uitdraaien en beginnen met je karwei.

De palen die in de grond komen moet je eerst voorbewerken om het rotten te voorkomen.

Wanneer je ze goed haaks in de grond hebt geplaatst, kun je met het dak beginnen. Je kunt voor de overkapping doorzichtig materiaal nemen, maar ook met planken afdekken. Op het dak kun je dan eventueel nog een lichtkoepel plaatsen indien dat gewenst is.

Wanneer er op de plaats van het tuinhuisje veel wind is, kun je de zijwanden dicht maken. De plaats waar de overkapping moet komen is gemakkelijk omdat hij aan de voorzijde van het tuinhuisje moet komen.

Lounge gedeelte

Voor het lounge gedeelte heb je lekkere banken, tuintafel en stoelen nodig. Tegenwoordig wordt er veel van steigerhout gemaakt. Dat doet men natuurlijk niet voor niets. Steigerhout is robuust, hoeft niet geschilderd te worden en kan levenslang mee. Op een bank gemaakt van steigerhout kun je heerlijk vertoeven met fijne kussens.

De bank

Wanneer je een loungebank van steigerhout wilt maken zoek je er een uit. Daarna ga je hem uitdraaien en ook weer het materiaal bestellen of zelf halen.  Hoe zo’n loungebank gemaakt moet worden, wordt stap voor stap op de tekening aangegeven.

Elk moeilijk detail wordt vergroot weergegeven. Indien je toch voor een probleem komt te staan, kun je de vraag voorleggen aan Fred Schouten en je zult dan snel antwoord krijgen.

De Stoel

Het is wel fijn als je een of twee stoelen bij het lounge gedeelte hebt. Ook deze kun je weer van steigerhout maken en van kussens voorzien. De meubels die je zo maakt zijn zeer stevig.

Ze zijn niet van gekochte te onderscheiden alleen zullen ze veel goedkoper zijn.

De tafel

Buitenkeuken

Tuintafel

De grootte van de tafel en de vorm is belangrijk in het lounge gedeelte. Je kunt de tafel zo maken dat je er een vuurhaard in plaatst.

Dit heeft het voordeel dat je, wanneer het kouder wordt langer rondom het vuur buiten kunt blijven zitten. Een vuurhaard straalt naar alle zijden warmte uit.

Zo kun je dus gezellig langer met vrienden buiten blijven met een hapje en een drankje. Ook is het mogelijk dat, als je de spullen ervoor bijgekocht hebt, je op je vuurhaard kunt barbecueën. Zo maak je alles compleet.

Buitenbeuken

Buitenkeuken

Je lounge gedeelte zal helemaal af zijn als je er ook nog een buitenkeuken in plaatst. Zo’n buitenkeukentje van steigerhout is ook eenvoudig te maken.

Indien je vervolgens in het keukentje water aangelegd hebt en plaats hebt gemaakt voor een koelkastje is het een ideale plaats in je tuin geworden.

Fred Schouten

De bundel van Fred Schouten

Fred heeft zijn leven lang als timmerman gewerkt en was en is daarnaast een verwoed klusser.

Hij weet als geen ander waaraan een goede bouwtekening moet voldoen. Hij kwam er al snel achter dat bouwtekeningen vaak niet in orde waren. Vaak ontbrak het aan gegevens en dat bracht veel ergernis met zich mee.

Daarom is hij zelf begonnen om een pakket te maken met goede bouwtekeningen. Ieder moeilijk punt wordt vergroot weergegeven en indien nodig met een uitleg erbij.  Het is zijn levenswerk geworden.

Er worden nog steeds nieuwe bouwtekeningen aan toegevoegd en ben je eenmaal lid dan kun je alle bouwtekeningen levenslang blijven gebruiken.

 

 

Bij een goede doe het zelver mag dit pakket niet ontbreken. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het zelf maken.