Het maken van een loungehoek in de tuin.

door | 10 maart 2020
Overkapping

Het is nu het moment voor het maken van een loungehoek in de tuin. De tijd om te klussen breekt weer aan.

Daarvoor is het wel belangrijk dat je goede bouwtekeningen hebt wanneer je de loungehoek zelf gaat maken.

Je kunt natuurlijk een loungehoek kant en klaar kopen, maar je zult schrikken van de prijs die je daarvoor betaald. 

Je kunt veel goedkoper een loungehoek zelf maken. Je moet er daarbij alleen ervan uit kunnen gaan dat je goede bouwtekeningen tot je beschikking hebt.

Het maken van een loungehoek in de tuin.

Voor het zelf maken van een bank of stoel heb je altijd een goede bouwtekening nodig.

Omdat de tijd van het klussen weer aanbreekt en je een loungehoek wil gaan maken heb je goede bouwtekeningen nodig.

Het zelf maken is veel goedkoper dan wanneer je er koopt. Het is ook een belangrijk voordeel dat je de grootte van de bank en tafel en stoelen zelf kunt aanpassen.

Ook het materiaal waarvan je je loungehoek wil maken kun je zelf bepalen.

Steigerhout

Tegenwoordig wordt er voor tuinmeubelen vaak steigerhout gebruikt.

Dat heeft het voordeel dat het een robuuste houtsoort is die je niet hoeft te schilderen.

Hij kan jarenlang meegaan. Het zijn vaak stevige planken waarvan je alles maakt.

Het zelf maken.

Voor het zelf maken van onder andere je tuinmeubelen kun je bouwtekeningen uit de bundel van Fred Schouten gebruiken. In de bundel staan meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen.

Omdat steigerhout de laatste tijd zo erg in trek is, heeft Fred Schouten aan de bestaande bundel van de bouwtekeningen er een extra bundel aan toegevoegd met alleen maar bouwtekeningen van steigerhout.

Klik hier om lid te worden van de bouwtekeningen bundels van Fred Schouten.

Lidmaatschap

De bundel van Fred Schouten

Wanneer je lid wordt door eenmalig een gering bedrag te betalen, kun je levenslang alle bouwtekeningen uit de bundels gebruiken.

Je krijgt als je lid wordt er ook gratis nog een kippengids bij en een CAD-tekenprogramma.

Ook krijg je nog een pas met de bevestiging dat je levenslang alle bouwtekeningen kunt gebruiken.

Ondanks de grote hoeveelheid bouwtekeningen kun je vrij eenvoudig die bouwtekening vinden die je wil hebben.

De bouwtekeningen zijn zo goed omdat ieder detail vergroot wordt weergegeven en de materiaallijst op de bouwtekening staat.

Zodra je je product hebt gedownload kun je aan de slag. Je kunt de materialen die je nodig hebt thuis laten brengen maar ook zelf in een bouwmarkt gaan kopen. Zelf halen is natuurlijk goedkoper.

Fred Schouten

Fred Schouten
Fred Schouten

Hij heeft in zijn leven lang als timmerman gewerkt. Hij weet dus als geen ander hoe een goede bouwtekening eruit moet zien en waaraan deze moet voldoen.

Hij kwam er al snel achter dat de bestaande bouwtekeningen vaak niet voldeden aan de wensen van de persoon die een product wilt maken.

Om deze reden is hij zelf begonnen om de bundel met goede bouwtekeningen samen te stellen. Hij begreep ook al snel dat het eenmalig toevoegen van de bouwtekeningen niet voldoende was. De bouwtekeningen moeten met vaste regelmaat worden aangepast of vervangen. Ook worden er steeds nieuwe aan toegevoegd.

De vele klanten die gebruik maken van de bundel komen regelmatig met vragen die hij dan ook oplost door de tekeningen erbij aan te passen.

Op deze manier krijg je dus een bundel bouwtekeningen die zeer actueel zijn.

Iedere klusser.

Elke klusser die graag producten maakt, zou in het bezit moeten zijn van het lidmaatschap. Hij of zij kan dan alle bouwtekeningen gebruiken, ook de nieuwe bouwtekeningen die nog regelmatig worden toegevoegd.

Wanneer je bijvoorbeeld een buitentafel wilt maken, maar je weet niet precies hoe je dat moet aanpakken, kun je de bouwtekeningen uit de bundel van Fred Schouten gebruiken.

lounge bank
lounge bank

Het maken van een product.

Wanneer je weet wat je wilt maken zoek je het meubel uit dat je wilt maken en druk de tekening af. Wanneer je de tekening hebt, kun je het materiaal bestellen of in een bouwmarkt gaan halen.

Iedere moeilijke verbinding wordt vergroot in detail weergegeven. Ook wordt de werkvolgorde aangegeven.

Er kan niet fout gaan. Wanneer je product klaar is, is het vaak nog mooier dan wanneer je het product zou kopen.

Al je vrienden en kennissen zullen versteld staan van je vakmanschap.

De klusser

Wanneer je de bundel hebt aangeschaft, zal je je nooit meer als klusser hoeven te vervelen. Je kunt nu zelf alles wat van hout is maken. Je kunt als je dat zou willen met het klussen zelfs geld gaan verdienen. Om dit eenvoudiger te maken heeft Fred daarvoor zelfs een extra pakket aan toegevoegd. Dat pakket omvat tekeningen en tips.

Het maken van een loungehoek in de tuin.

Voor een loungehoek in je tuin heb je twee stoelen, een bank en een tuintafel nodig. Ook een overkapping is fijn voor een heerlijke loungehoek is de tuin.

Je zou kunnen beginnen met de overkapping die je in de tuin wilt hebben. Het is daarbij belangrijk dat je het goede hout gebruikt met de juiste dikte van de palen.

Ook de voorbewerking van de palen is belangrijk. De delen die in de grond komen, moeten worden voorbewerkt, zodat ze niet kunnen gaan rotten, omdat ze in het water staan.

Tuinhuis met veranda
Tuinhuis met veranda

Je moet ook rekening houden dat je niet de hele dag in de volle zon zit. Daarvoor heb je een goed afdak nodig. Je kunt daarvoor een doorzichtige materiaal soort nemen, maar je kunt het ook met planken aan de bovenzijde afwerken. De keuze daarin wordt in de bouwtekeningen uitgelegd.

Om te zorgen dat je uit de wind komt te zitten kun je de zijkanten met planken dicht maken.

Kies voor een dergelijke overkapping een plaats uit in de tuin waar je op kijkt. Het moet als blikvanger fungeren in de tuin.

Loungebanken en vuurtafel

Wanneer je de overkapping af hebt, kun je verder gaan bekijken wat je wilt hebben om te kunnen genieten van de lange zomeravonden.

Je kunt een of twee loungebanken maken. Hiervan staan er meerdere afgebeeld in de bundel. Je kunt, wanneer je de tekening hebt, ook weer direct aan de slag gaan. Je verzamelt het materiaal en je kunt dan starten.

Door gebruik te maken van de bundel bouwtekeningen zal je jezelf veel ergernis, tijd en geld besparen. Je hoeft zelf namelijk niets uit te zoeken. Je kunt met de bouwtekeningen direct aan de slag gaan.

Wanneer de loungebanken klaar zijn, kun je door middel van kussens er een heerlijke zitplaats van maken.

Vuurtafel

Je kunt ook een buitentafel zelf maken waarin in het midden een vuurhaard is geplaatst.

Wanneer je een dergelijke tafel hebt, kun je tijdens de langere zomeravonden wanneer het wat koeler buiten wordt lekker blijven zitten in het overdekte gedeelte.

Je steekt dan de vuurhaard aan en iedereen die rond de tafel zit kan dan genieten van de uitgestraalde warmte.

Het is zelfs mogelijk dat wanneer je bij de vuurhaard de juiste onderdelen aanschaft je samen heerlijk kunt barbecueën. Je blijft dan gezellig lang buiten zitten met een hapje en een drankje.

Geheel compleet maken.

Om het geheel compleet te maken kun je er ook nog in het gedeelte wat overkapt is een keuken in plaatsen met een koelkastje. Dan heb je alles bij de hand om gezellig samen met vrienden, kennissen en familie te genieten van de lange zomeravonden.

Het lijkt veel werk om alles zelf te maken maar zodra je een onderdeel gemaakt hebt zal je er plezier in krijgen.

Dat is vooral het geval als men je complimenten geeft over de voorwerpen die je gemaakt hebt.

Door alles zelf te maken kun je veel geld besparen.

Je kunt de tuin inrichten zoals je zelf wilt. Misschien heb je nog wel een kippenhok met ren nodig of een zandbak met afsluitbaar deksel voor de kinderen. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar in de bundels staan alle creaties die je wilt hebben.

Wanneer je alles een voor een afwerkt en dat in de juiste volgorde is het maken van een loungehoek in de tuin niet moeilijk.

Zoek een goede plaats op in je tuin en ga aan de slag en daarna optimaal genieten.

https://www.paypro.nl/producten/Freds_Bouwtekeningen__Meer_dan_10000_bouwtekeningen_en_doehetzelf_projecten/8620/44683Klik hier als je lid wilt worden van de bouwtekeningen bundel van Fred Schouten