Een tuinhuis kopen of zelf bouwen

door | 8 april 2022
Een mooi tuinhuis zelf bouwen

Het is nu een goede periode voor het plaatsen van een tuinhuis.

Je kunt je afvragen wat je het beste kunt doen, of er een kopen of er een zelf bouwen.

Wanneer je gaat kijken wat voor een tuinhuis je wilt hebben in een showroom en naar de kosten kijkt, sla je stijl achterover. Een tuinhuis kopen is erg duur.

Je kunt beter er zelf een bouwen. Nu zou je kunnen denken dat je dat niet kunt, omdat je nog nooit geklust hebt. Ook dat is geen probleem.

Wat heb je nodig om een tuinhuis zelf te bouwen?

inhoud tekst

De bouwtekeningen bundel

Voor het bouwen van een tuinhuis heb je op de eerste plaats een goede bouwtekening nodig.

Op een goede bouwtekening staan op de eerste plaats alle maten, maar ook de moeilijke verbindingen moeten gedetailleerd worden weergegeven.

Ook de materialen lijst moet op een goede bouwtekening staan.

Als je op internet gaat zoeken naar een bouwtekening, dan kom je die wel tegen maar geen goede. Veel maten ontbreken en ook de moeilijke verbindingen worden nooit gedetailleerd afgebeeld. Ook de materialenlijst staat er niet bij.

Als je zo’n bouwtekening gaat gebruiken heb je vaak een hoop ellende.

Klik hier voor goede bouwtekeningen.

Een goede bouwtekening

Wil je zeker zijn van een goede bouwtekening, dan moet je een bouwtekening van Fred Schouten gebruiken.

Fred Schouten

Fred Schouten is zelf vele jaren timmerman geweest.

In de praktijk kwam hij erachter dat de bouwtekeningen die hij onder ogen kreeg niet voldeden aan de eisen van een goede bouwtekening.

Op een bepaald moment kon hij daar niet meer tegen. Hij is toen begonnen om alleen maar goede bouwtekeningen te maken en te verzamelen.

Deze heeft hij verzameld in de bouwtekeningenbundel van Fred Schouten.

Hij heeft er zijn levenswerk van gemaakt.

De bouwtekeningenbundel

tuinhuis + overkapping +veranda

Door zelf bouwtekeningen te maken en te verzamelen is de bundel inmiddels uitgegroeid tot een verzameling van meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen.

Fred Schouten is nog steeds bezig met het toevoegen van nieuwe bouwtekeningen.

Wanneer je een tuinhuis wilt gaan bouwen, is het verstandig om een bouwtekening van Fred Schouten te gebruiken.

Wat moet je doen om de bouwtekeningen te kunnen gebruiken

Tuinhuis

Voordat je alle bouwtekeningen van Fred Schouten levenslang kunt blijven gebruiken, is het de bedoeling dat je lid wordt.

Je betaalt daar eenmalig een gering bedrag voor en dan ben je levenslang lid. Na het maken van je eerste product, heb je de kosten van het lidmaatschap al terugverdient

Er worden nog steeds nieuwe bouwtekeningen aan toegevoegd die je ook kunt blijven gebruiken,

Bouwtekeningen voor steigerhouten producten.

Lounge meubelen van steigerhout
Lounge meubelen van steigerhout met tuinstoelen

Fred is erachter gekomen dat tegenwoordig veel klanten van hem producten van steigerhout willen maken zoals; tuinmeubelen, tuintafels, ledikanten, buitenkeukens en dergelijke.

Daarom heeft Fred er een extra bundel aan toegevoegd waarvan je ook de bouwtekeningen kunt blijven gebruiken als je lid bent.

Steigerhout is erg in trek, omdat het een robuust materiaal is. Je hoeft het niet te schilderen en het kan jaren meegaan.

Bij het samenstellen van de bundels is Fred ervan uitgegaan dat iedereen die een plank kan zagen ook zijn producten kan maken.

De producten die je met de bouwtekeningen van Fred Schouten maakt, zien er mooier en beter uit dan gekochte producten. Dat geldt ook voor je tuinhuis.

Bonussen

Bonussen

Als je lid wordt, krijg je ook een aantal gratis bonussen.

Als gratis bonus is er een CAD-tekenprogramma aan toegevoegd. In de praktijk kost dat enkele honderden euro’s, maar is nu gratis.

Ook krijg je een pas waarmee je kunt bewijzen dat je lid bent om de bundels van Fred Schouten levenslang te kunnen blijven gebruiken.

Fred is er ook achter gekomen dat veel mensen met een tuin graag een paar kippen willen hebben. Daarom heeft hij er een kippengids aan toegevoegd.

Het maken van een product is bevredigend

Wanneer je je tuinhuis zelf helemaal, met de begeleiding van Fred Schouten gemaakt hebt, zullen je vrienden en kennissen opkijken van hoe je dat gedaan hebt.

Je krijgt complimenten van je vrienden en kennissen. Dat doet je goed.

Wanneer je dus ook zelf aan de slag wilt gaan met het bouwen van een geweldig tuinhuis, maak dan gebruik van een van de bouwtekeningen uit de bundel.

Er staan veel soorten tuinhuisjes zien, zodat er altijd wel een is die je zou willen hebben.

Wil je snel aan de slag gaan om je tuinhuis te bouwen? Klik dan hier!