Een loungehoek zelf maken

door | 11 februari 2022
lounge bank
lounge bank

Nu het voorjaar weer in aantocht is, kun je misschien de plannen die je vorig jaar gemaakt had, verwezenlijken.

Je hebt in je tuin een tuinhuisje met een overkapping en daarvoor heb je nog een lounge gedeelte nodig. Een lounge gedeelte bestaat uit een bank(en), stoelen, tafel en eventueel een buitenkeuken. Je kunt het allemaal kant en klaar kopen, maar ook zelf maken.

Wanneer je een bank, stoelen en een tafel voor je lounge gedeelte in de tuin wilt kopen zul je schrikken van de prijs.

Je kunt ze beter zelf maken.

Lounge gedeelte

inhoud tekst

lounge bank

Voor het lounge gedeelte heb je een lekkere bank, tuintafel en stoelen nodig.

Tegenwoordig wordt er veel van steigerhout gemaakt. Dat doet men natuurlijk niet voor niets.

Steigerhout is robuust, hoeft niet geschilderd te worden en kan levenslang mee.

Omdat er tegenwoordig zoveel van steigerhout wordt gemaakt heeft Fred Schouten er een extra bundel aan toegevoegd met alleen maar bouwtekeningen van steigerhout.

De bank van steigerhout

Wanneer je een loungebank van steigerhout wilt maken, zoek je er een uit in de bouwtekeningen bundel van Fred Schouten. Daarna draai je de bouwtekening uit en kun je materiaal in huis halen.

Hoe zo’n loungebank in elkaar gezet moet worden, wordt stap voor stap op de tekening aangegeven.

Elk moeilijk detail wordt vergroot weergegeven.

Indien je toch voor een probleem komt te staan, kun je de vraag voorleggen aan Fred Schouten. Je krijgt dan snel een antwoord op je vraag zodat je weer verder kunt.  

Lounge meubelen van steigerhout
Lounge meubelen van steigerhout met tuinstoelen

De Stoel(en)

Het is wel fijn als je een of twee stoelen bij het lounge gedeelte hebt. Ook deze kun je weer van steigerhout maken.

De meubels die je zo maakt zijn zeer stevig en met kussens erin zijn het heerlijke tuinstoelen. Ze zijn niet van gekochte te onderscheiden alleen zullen ze veel goedkoper en beter zijn.

Wil je snel aan de slag? Klik dan hier!

De tafel is belangrijk

De grootte van de tafel en de vorm is belangrijk in het lounge gedeelte.

Je kunt de tafel zo maken dat je er een vuurhaard in plaatst. Dit heeft het voordeel dat je, wanneer het kouder wordt langer rondom het vuur buiten kunt blijven zitten.

Een vuurhaard straalt naar alle zijden warmte uit. Zo kun je dus gezellig langer met vrienden buiten blijven met een hapje en een drankje.

Ook is het mogelijk dat, als je de spullen ervoor bijgekocht hebt, je op je vuurhaard kunt barbecueën. Zo maak je alles compleet.

Fred Schouten

Fred Schouten

Fred heeft zijn leven lang als timmerman gewerkt en was en is daarnaast een verwoed klusser.

Hij weet als geen ander waaraan een goede bouwtekening moet voldoen. Hij kwam er al snel achter dat bouwtekeningen vaak niet in orde waren. Vaak ontbrak het aan gegevens, materiaallijst en detailtekeningen. Dat bracht veel ergernis met zich mee.

Daarom is hij zelf begonnen om een pakket te maken en samen te stellen met goede bouwtekeningen. Ieder moeilijk punt wordt vergroot weergegeven en indien nodig met een uitleg erbij.  Het is zijn levenswerk geworden.

Bij het maken van de bouwtekeningen is hij ervan uitgegaan dat iedereen die een plank kan zagen ook daadwerkelijk al zijn producten uit de bundel kan maken.

Er worden nog steeds nieuwe bouwtekeningen aan toegevoegd en ben je eenmaal lid dan kun je alle bouwtekeningen levenslang blijven gebruiken. Ook die uit de bundel van het steigerhout.

 Gebruik maken van de bouwtekeningen

De bouwtekeningen bundel

Wil je gebruik maken van de bouwtekeningen dan zal je eenmalig lid moeten worden en kun je levenslang alles blijven gebruiken.

Door de geringe kosten weet je zeker dat je, na je eerste project dat je maakt, alle kosten al ruimschoots hebt terugverdient.

Het werken met de bouwtekeningen van Fred Schouten zullen je veel ergernis, tijd en kosten besparen.

gratis bonussen

Door op deze link te klikken kom je op de website van Fred Schouten waar je zelfs voor een bedrag van ruim €130 aan gratis bonussen krijgt

Bij een goede doe het zelver mag dit pakket niet ontbreken.