Bouwtekeningen tuinmeubelen

door | 18 februari 2018

Bouwtekeningen tuinmeubelen worden in het voorjaar veelvuldig gebruikt.  De tijd breekt weer aan om in de tuin te gaan klussen. Wanneer het weer goed is en het zonnetje schijnt, krijgen we weer de kriebels om in de tuin te gaan werken.

Zoals je misschien het jaar daarvoor al gezegd had, is dat je een goede overdekte loungehoek met een tuinhuisje in de tuin wilt hebben met alles erop en aan. Daarvoor heb je de bouwtekeningen tuinmeubelen en tuinhuisje nodig van Fred Schouten.

Door op een van de afbeeldingen te klikken kom je op de website van Fred Schouten met meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen

Zelf maken met bouwtekeningen tuinmeubelen

inhoud tekst

Je kunt met de bouwtekeningen tuinmeubelen een tuinhuisje  gemakkelijk zelf maken.

Een bouwtekening tuinhuisje

Tuinhuis

Daarvoor kun je de bouwtekeningen uit de bundel van Fred Schouten gebruiken. In de bundel staan meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen. Je kunt ook  tuinmeubelen van steigerhout gaan maken.

Tegenwoordig is steigerhout erg in de mode, zowel voor buiten als binnen. Steigerhout is robuust en kan levenslang mee. Ook heeft het steigerhout weinig onderhoud nodig.

Omdat steigerhout de laatste tijd zo erg in trek is, heeft Fred Schouten aan de bestaande bundel van bouwtekeningen er een extra bundel aan toegevoegd met alleen maar bouwtekeningen van steigerhout.

Een steigrehouten loungebank

Loungebank van steigerhout

Fred Schouten

Hij heeft in zijn leven lang als timmerman gewerkt. Hij weet dus als geen ander hoe een goede bouwtekening eruit moet zien en waaraan deze moet voldoen.

Fred Schouten

Fred Schouten

Hij kwam er al snel achter dat de bestaande bouwtekeningen vaak niet voldeden aan de wensen van de persoon die een product wilt maken.

Om deze reden is hij zelf begonnen om de bundel met goede bouwtekeningen samen te stellen. Hij begreep ook al snel dat het eenmalig toevoegen van de bouwtekeningen niet voldoende was. De bouwtekeningen moeten met vaste regelmaat worden aangepast of vervangen. Ook worden er steeds nieuwe aan toegevoegd.

De vele klanten die gebruik maken van de bundel komen regelmatig met vragen die hij dan ook oplost door de tekeningen erbij aan te passen.

Op deze manier heb je dus een bundel bouwtekeningen die zeer actueel zijn.

Lid worden

Je kunt lid worden om de bundel te gebruiken door eenmalig een klein bedrag te betalen. Wanneer je eenmaal lid bent, kun je alle bouwtekeningen levenslang blijven gebruiken. Ook de nieuwe bouwtekeningen die steeds weer toegevoegd worden.

Wanneer je lid bent, is het mogelijk dat je iets tegenkomt wat je niet begrijpt. Dan kun je dat voorleggen aan Fred Schouten en je zult dan snel antwoord op je vraag krijgen.

Elke klusser die graag producten maakt, zou in het bezit moeten zijn van het lidmaatschap. Hij of zij kan dan de bouwtekeningen gebruiken.

Wanneer je bijvoorbeeld een buitentafel wilt maken, maar je weet niet precies hoe je dat moet aanpakken, kun je de bouwtekeningen uit de bundel van Fred Schouten gebruiken.

Uitzoeken en maken

Je kiest je meubel uit dat je wilt maken en druk de tekening af. Wanneer je de tekening hebt, kun je het materiaal bestellen of in een bouwmarkt gaan halen.

Op de bouwtekening staat namelijk de materialenlijst wat je allemaal nodig hebt om bijvoorbeeld een tuinhuisje te maken.

Elke moeilijke verbinding wordt in detail weergegeven. Ook wordt precies de juiste werkvolgorde aangegeven.

Bij het maken van je voorwerp kan er niets fout gaan. Wanneer het klaar is, is het niet van een gekochte worden onderscheiden.

Je vrienden en kennissen zullen versteld staan van je vakmanschap.

De klusser

Wanneer je de bundel hebt aangeschaft, zal je je nooit meer als klusser hoeven te vervelen. Je kunt nu zelf alles wat van hout is, maken. Je kunt, als je dat zou willen, met het klussen zelfs geld gaan verdienen. Om dit eenvoudiger te maken heeft Fred daarvoor zelfs een extra pakket aan toegevoegd. Dat pakket omvat tekeningen en tips.

Je loungedeelte voor je tuin.

Je zou kunnen beginnen met de overkapping die je in de tuin wilt hebben. Het is daarbij belangrijk dat je het goede hout gebruikt met de juiste dikte van de palen. Ook de voorbewerking van de palen is belangrijk. De delen die in de grond komen, moeten worden voorbewerkt, zodat ze niet kunnen gaan rotten, omdat ze in het water staan.

Een overdekte loungehoek

Overkapping

Je moet ook rekening houden dat je niet de hele dag in de volle zon zit. Daarvoor heb je een goed afdak nodig. Je kunt daarvoor een doorzichtige materiaal soort nemen, maar je kunt het ook met planken aan de bovenzijde afwerken. De keuze  wordt in de bouwtekeningen uitgelegd.

Om te zorgen dat je uit de wind komt te zitten, kun je de zijkanten met planken dicht maken.

Kies voor een dergelijke overkapping een plaats uit in de tuin waar je op kijkt. Het moet als blikvanger fungeren in de tuin.

Loungebanken en vuurtafel

Wanneer je de overkapping af hebt, kun je verder gaan bekijken wat je wilt hebben om te kunnen genieten van de lange zomeravonden.

Je kunt een of twee loungebanken maken. Hiervan staan er meerdere afgebeeld in de bundel. Je kunt, wanneer je de tekening hebt, ook weer direct aan de slag gaan. Je verzamelt het materiaal en je kunt dan starten.

Loungebank steigerhout

Loungebank steigerhout

Door gebruik te maken van de bouwtekeningen  tuinmeubelen zal je jezelf veel ergernis, tijd en geld besparen. Je hoeft zelf namelijk niets uit te zoeken. Je kunt met de bouwtekeningen direct aan de slag gaan.

Wanneer de loungebanken klaar zijn, kun je door middel van kussens er een heerlijke zitplaats van maken.

Vuurtafel

Je kunt ook een buitentafel zelf maken waarin in het midden een vuurhaard is geplaatst.

Wanneer je een dergelijke tafel hebt, kun je tijdens de langere zomeravonden, wanneer het wat koeler buiten wordt, lekker blijven zitten in het overdekte gedeelte.

Je steekt dan de vuurhaard aan en iedereen die rond de tafel zit, kan  genieten van de uitgestraalde warmte.

Het is zelfs mogelijk dat, wanneer je bij de vuurhaard de juiste onderdelen aanschaft, je samen heerlijk kunt barbecuen. Je blijft dan gezellig lang buiten zitten met een hapje en een drankje.

Geheel compleet maken.

Om het geheel compleet te maken kun je er ook nog in het gedeelte wat overkapt is een keuken in plaatsen met een koelkastje. Dan heb je alles bij de hand om gezellig samen met vrienden, kennissen en familie te genieten van de lange zomeravonden.

Buitenkeuken

Buitenkeuken

Het lijkt veel werk om alles zelf te maken maar zodra je een onderdeel gemaakt hebt zal je er plezier in krijgen.

Dat is vooral het geval als men je complimenten geeft over de voorwerpen die je gemaakt hebt.

Door alles zelf te maken met de bouwtekeningen tuinmeubelen kun je veel geld besparen.

Je kunt de tuin inrichten zoals je zelf wilt. Misschien heb je nog wel een kippenhok met ren nodig of een zandbak met afsluitbaar deksel voor de kinderen. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar in de bundels staan alle creaties die je wilt hebben.

Een kippenhok

Een kippenhok

Ga aan de slag en ga optimaal genieten van je tuin door gebruik te maken van de bouwtekeningen tuinmeubelen.